Onze 13 tips voor Genk on stage

Gepubliceerd op dinsdag 5 juni 2018 14.43 u.

CLOUSEAU

Clouseau viert hun dertigjarig bestaan op een beperkt aantal zomerfestivals, en Genk on stage mag het startschot geven. Zing mee met evergreens als ‘Anne’, ‘Daar gaat ze’ en ‘Domino’. Zondagavond staan ze op Main Stage: kom erbij... en dans. Maar kom zeker op tijd!

THE VAN JETS

Vijf jaar na hun vorige passage keert het straffe The Van Jets terug naar Factor J. Met de nieuwe plaat ‘Future Primitives’ onder de arm belooft het weer een show te worden met uitstapjes naar de glamrock. Nieuwe singles ‘Bang!’ en ‘Boy to Beastie’ krijgen gezelschap van monsterhits zoals ‘The Future’.

AEROPLANE

Op vrijdag 22 juni ontvangt Factor J een pionier in de nu-disco en de Balearic beat.
Met zijn remixen zoals ‘Suit and Tie’ van Justin Timberlake en het wereldbekende
‘We Can’t Fly’ ontpopte de Italiaans-Belgische producer zich tot één van de belangrijkere
dj’s in ons land. Dansbenen gevraagd aan Factor J!

ROWWEN HÈZE

De naam van Rowwen Hèze is ondertussen meer dan gevestigd. Hun optredens worden gekenmerkt door zweet, bier en een zingende, hossende menigte. Lekker meezingen met
‘Auto, Vliegtuug’ en ‘Bestel Mar’. Zaterdagavond de afsluiter van de Fruit Stage.

DE KREUNERS

De Kreuners gaan opnieuw de baan op! Wat kan je verwachten van dit optreden? Grote hits als ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’, ‘Zij Heeft Stijl’, maar ook een fijne greep uit onbekender werk. En vooral: veel goed humeur! Dit allemaal op vrijdag 22 juni op de Main Stage.

LIL KLEINE LIVE

De Nederlandse superster Lil Kleine staat als absolute headliner op Factor J. Na het enorme succes van ‘Drank & Drugs’, brak de rapper definitief door met zijn arsenaal aan hits zoals ‘Alleen’ en ‘Krantenwijk’. Twee uitverkochte Lotto Arena’s later staat Lil Kleine Live in Genk!

GAYE SU AKYOL

Gaye Su Akyol, een Turkse zangeres met een karakteristieke global sound, slaat muzikaal een brug tussen het oosten en het westen. Ze combineert traditionele Anatolische muziek met westerse pop- en rockinvloeden. Onze raad tijdens haar optreden? Geef je over aan het
delirium en dans onder de sterren met Gaye en haar betoverende band.

FUN LOVIN’ CRIMINALS

Met 24 jaar trouwe dienst op de teller, is Fun Lovin’ Criminals één van die bands die na al die jaren overeind blijft en wereldwijd optredens verzorgt met dezelfde energie als in haar beginjaren. Kenmerken van hun muziek? Een unieke cocktail van alternatieve rock, hiphop, jazz, reggae, blues, soul en funk. De hit ‘Scooby Snacks’ kan je ongetwijfeld luidkeels meezingen. Rockfanaten: begeef je zaterdagavond naar de Main Stage!

KENSINGTON

In Nederland een echte stadionband, in ons land nog aan bekendheid aan het winnen. Kensington is een rockgroep uit Utrecht, die begin vorig jaar nog de Antwerpse Lotto Arena tot aan de nok vulde. Met hits als ‘Sorry’ en ‘War’ bevestigden ze hun grote doorbraak nogmaals. Een mooiere afsluiter van de Main Stage konden we ons niet wensen.

KIDS ON STAGE

Zondag 24 juni is het rocken geblazen op Kids on stage! De stoere gitaarhelden van Ghost Rockers sieren de affiche. De kleinste festivalgangers kunnen dan hun beste danspasjes
voorzetten op de muziek van Kaatje en haar vriendjes Kamiel en Viktor. WIN EEN MEET & GREET MET KAATJE EN GHOST ROCKERS!
Kijk op de website hoe je dat moet doen! www.jeugdgenk.be 

VOLG HET WK LIVE OP GENK ON STAGE!

Tijdens Genk on stage hoef je gelukkig niets van het WK voetbal te missen. Zaterdag 23 juni om 14 uur speelt België tegen Tunesië. Je kan de wedstrijd op groot scherm volgen op de Grote Markt en op Factor J. Als België wint (en daar rekenen we uiteraard op), barst er een groot feest los op Genk on stage: op elk podium geven enkele feestelijke acts het beste van
zichzelf zoals Pat Krimson, Zohra, Duplicate, Yass en Lennert Wolfs. De fanfareband ’t Schoon Vertier zorgt voor de ambiance tussen de verschillende podia.

HET NEGENDE PODIUM: RETRO GENCK

Genk on stage breidt nog verder uit: Retro Genck is het gloednieuwe retro podium op het plein voor de Sint-Martinuskerk. Dj’s, live optredens, dansinitiaties, randanimatie, foodtrucks en een vintage markt. En dat alles in de Radio Modern-stijl. Zeker eens te checken!

MNM ZENDT LIVE UIT VANUIT DE BIB

Al verschillende jaren één van de beste vrienden van Genk on stage: radiozender MNM. Ze
zenden sinds jaar en dag live uit vanuit de backstage van ons festival, maar sinds vorig jaar kan je ze iets gemakkelijker terugvinden: in de inkomhal van de bibliotheek. Ga zeker een kijkje nemen en zwaai eens naar de presentatoren!

 

Meer info