Ook Genkse ateliers stellen deuren open voor het grote publiek

Gepubliceerd op donderdag 12 mei 2022 15.13 u.
Persbericht van 12 mei 2022

Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 mei kan je in Genk terecht voor Atelier in Beeld. Atelier in Beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. Ook Genkse kunstenaars zijn deze editie van de partij en stellen hun werkplek met plezier open voor het grote publiek.

Atelier in Beeld focust op ateliers waar je het werkproces van de kunstenaar ziet, met voldoende aandacht voor ontmoeting tussen publiek en kunstenaar. Niet alleen individuele ateliers zetten in Genk hun deuren open, ook de academie GA voor Kunst en professionele collectieven doen mee. Een zeer breed gamma aan disciplines, van beeldhouwkunst tot fotografie en van illustratie tot textielontwerp, maakt van Atelier in Beeld een unieke ervaring in onze stad.

Eén van de Genkse deelnemers is Aaron-Victor Peeters (°1994). Het werk van Aaron-Victor gaat over het onderweg zijn, al dan niet fysiek. Door het verzamelen van auto's, motoren en alles wat daar mee te maken heeft, probeert hij een romantische wereld te scheppen waarin je kan verdwalen. Als fanatieke reiziger bouwde hij in 2020 een kano uit recyclagemateriaal en hout om als ontdekkingsreiziger de Limburgse waterwegen te (her)ontdekken. Zo voer hij onder andere over de Genkse Stiemerbeek.

"Het atelier in Genk is een vertrouwde thuishaven dat als één groot canvas functioneert, waar ik met al mijn verzamelde artefacten steeds nieuwe composities en verhalen kan componeren. Zo start vanaf dit weekend een nieuwe samenwerking met het Emile Van Dorenmuseum, waar ik de voetstappen van mijn overgrootvader en Kempisch landschapschilder (C. Raveel) terug wil gaan bewandelen”, vult Aaron-Victor Peeters verder aan.

De andere deelnemers in Genk zijn Mounir Eddib (The Building), Ziggy Müller (The Building), Houcine Boussabat (The Building), Yasmin Gheisari (The Building), Brecht Koelman (VONK), Steve Robyns (VONK), Oznur Ozturk (VONK), Lien Hillen (VONK), Jan Rosius (VONK), Emile Hermans (VONK), TEK STIEL co-creatie, GA voor Beeldende Kunst en Media, Aaron-Victor Peeters, Linda Palmers, KnokeRON™, Zwiep, Fabienne Senica, Martin Oluwadiran, Arjun Das (Jester), Sarah van Sonsbeeck (Jester), Gabriëlle Kerkhofs (GenkerGrafiekGroep), René Packlé (GenkerGrafiekGroep), Rina Sourbron (GenkerGrafiekGroep), Ike - Inge Aerden (GenkerGrafiekGroep), Carina Vaes, Tony Damen, Andreas Jans, Rita Verhuizen en PHIL art guitar.

Bezoekers kunnen op vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei terecht in de ateliers. Op vrijdag tussen 18 en 22 uur, op zaterdag en zondag tussen 10 en 18 uur. De kunstenaars kiezen zelf welke dag(en) ze open zijn. Meer info over het evenement vind je op www.genk.be/atelierinbeeld.