Op zoek naar het lekkerste gouden koekje van Genk

Gepubliceerd op vrijdag 6 mei 2022 12.20 u.
Persbericht van 6 mei 2022

De Genkse Adviesraad 55+ viert zijn gouden jubileum. Om deze heugelijke gebeurtenis in de verf te zetten, roept de organisatie de Genkenaren op om gouden koekjes te bakken. De lekkerste inzendingen maken kans op een mooie prijs.

Verjaardagen moeten gevierd worden, en zeker als het om een gouden jubileum gaat. Om alle Genkenaren te betrekken in de feestelijkheden, organiseert de Genkse Adviesraad 55+ een wedstrijd op zoek naar het mooiste én lekkerste gouden koekje.

Op één na oudste

De Genkse Adviesraad 55+ is een raad van medioren en senioren die advies geeft aan het bestuur over de zaken die hen aanbelangen. Met zijn vijftig jaar is die van Genk de op één na oudste van het land. “Onze stad hecht veel belang aan inspraak van de Genkenaren voor het beleid”, stipt schepen voor Sociaal Welzijn Sara Roncada aan. “Medioren en senioren werken al vijf decennia mee aan de uitbouw van een degelijk beleid op hun maat. Die samenwerking moet uiteraard gevierd worden nu de raad 50 jaar bestaat.”

Originaliteit

Alle Genkenaren, behalve professionele bakkers, mogen deelnemen aan de wedstrijd. Alle soorten koekjes en gebakjes komen in aanmerking, als ze aan twee voorwaarden voldoen: ze moeten in individuele porties kunnen worden geserveerd en er moet een link zijn naar de gouden kleur van het jubileumjaar. “We kijken uit naar de originele invulling van de deelnemers,” blikt schepen Roncada vooruit.

Gouden koekje in de kijker

Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met 1 juli 2022 door het recept van je koekje of gebakje in te sturen, samen met een foto. Als je geselecteerd wordt, krijg je later een uitnodiging van de jury om je lekkernij te komen bakken en presenteren. Bij de beoordeling van je meesterwerkje houdt de jury rekening met de smaak, het ontwerp, de presentatie en de originaliteit.

Mooie prijzen

De drie beste inzendingen worden beloond met een geldprijs waarbij je ‘Doe es Genk’-kaart wordt opgeladen. De maker van het beste koekje of gebakje krijgt 200 euro. De tweede plaats levert 150 euro op, de derde krijgt 100 euro.
De ‘Doe es Genk’-kaart kan je gebruiken bij heel wat Genkse handelaren. Extra leuk is dat het winnende koekje of gebakje wordt geserveerd tijdens de academische zitting van het 50-jarig bestaan van de adviesraad 55+ op 27 oktober.


Deelnemen? Stuur je recept met foto naar:
Sociaal Welzijn
Stadsplein 1
3600 Genk
Of via mail: sociaal.welzijn@genk.be
Vermeld zeker je naam, telefoonnummer en e-mailadres.