oPEN Living Lab Genk organiseert succesvolle informatiesessies voor huurders

Gepubliceerd op dinsdag 9 mei 2023 9.47 u.
oPEN Living Lab Genk organiseerde verschillende info- en ideeënsessies met bewoners en geïnteresseerden uit Nieuw-Texas en Waterschei. Zo ontstonden er ideeën over het uiterlijk en de functies van hun woningen na de energierenovaties.

Ook in 2023 werkt het oPEN Living Lab Genk onvermoeibaar verder aan energiezuinige woningen in Nieuw-Texas en Waterschei. Begin dit jaar kregen de huurders van Nieuw Dak de ontwerpen voor hun huurwoningen te zien. Liefst 25 van de 27 deelnemende huurders woonden de sessies bij, en gaven bedenkingen en aanvullingen bij de ideeën.

De gepresenteerde ontwerpen waren aantrekkelijk, én de woningen bleven herkenbaar, zo vonden de aanwezige bewoners. Hoewel er enkele vragen en zorgen waren over onderdelen van de ontwerpen, hadden de huurders het gevoel dat het ontwerpteam had geluisterd naar hun ideeën, zorgen en wensen, zoals het weglaten of vereenvoudigen van ramen in de nieuwe ontwerpen.

Een vervolgsessie op 16 maart 2023 behandelde thema's zoals groene daken, integratie van de energy-box in de tuin, en afwerking binnenshuis.

Het Open Lab Project is trots op deze belangrijke stap naar duurzame huisvesting en kijkt uit naar de samenwerking met de huurders om dit te realiseren.