Openluchtschilderen in het Molenvijverpark

Gepubliceerd op woensdag 25 augustus 2021 10.20 u.
Het idyllische Genkse landschap trok in het verleden schilders van over heel het land aan. Vandaag kan je zelf in de voetsporen treden van onze Genkse landschapsschilders.

Nog tot 3 oktober kan je ‘openluchtschilderen’ in het Molenvijverpark. 3600 trok naar het park en ontdekte er heel wat creatief genot.

De prille zonnestralen doen de golfjes op het water van de Molenvijver fonkelen, en een zacht briesje ruist rustig door de bladeren van de bomen. Een gezin kuiert in de richting van de schildersezels die in het gras staan opgesteld. De kinderen hebben elk een canvas en een setje schilderspullen onder de arm.

“Mijn dochter Roos en nichtje Ilona zijn echte knutselaars, die hebben we niet moeten overtuigen om hier te komen schilderen”, zegt Hilde Reulens die samen met haar moeder Miet, twee kinderen Roos en Bram, neefje Vadim en nichtje Ilona naar het Molenvijverpark afzakte. “De twee jongens hebben we iets meer moeten motiveren”, lacht Hilde.

SCHILDERSSETJE

Ilona is alvast druk in de weer. Ze schildert een kronkelend beekje omringd door bomen. Het canvas, de verf, penselen en de rest van het schildermateriaal voor haar creatie haalde ze in het Emile Van Dorenmuseum. “In het schildersetje uit het museum zit eigenlijk alles wat je nodig hebt om een mooi schilderij te maken,” merkt Ilona op.

ZOMERTERRAS

Oma Miet en Hilde hebben ondertussen een plekje gezocht op het pop-up terras in het Molenvijverpark. “Zo’n terras in de buurt is ook wel leuk voor de ouders”, vindt Hilde. “De kinderen kunnen hun eigen ding doen met het schilderen en wij kunnen in de tussentijd genieten van iets fris.”

TIP

Weet je niet wat schilderen? Combineer je uitstap naar het Molenvijverpark met een bezoek aan het Emile Van Dorenmuseum. Hier vind je zeker inspiratie voor je eigen creatie.


Praktisch

 • Nog t.e.m. 3/10/2021 in het Molenvijverpark
 • Gratis toegang
 • Schilderpakketjes koop je aan 10 euro in het Emile Van Dorenmuseum of online:
  www.emilevandorenmuseum.be
  Bestelde pakketjes haal je af in het museum of in het Heempark
 • Openingsuren EVD-museum:
  donderdag tot zondag
  14 tot 18 uur