Opnieuw inzameling asbest vanaf 11 augustus

Gepubliceerd op donderdag 30 juli 2020 15.11 u.
Vanaf dinsdag 11 augustus is het opnieuw toegelaten om asbest binnen te brengen op de recyclageparken van Limburg.net.

Sinds de start van de coronacrisis was het inzamelen van asbest via de recyclageparken tijdelijk niet mogelijk door het ontbreken van geschikt beschermingsmateriaal en een verbod op verkoop van FFP3 mondmaskers aan particulieren. Nu dit verbod is opgeheven, start de inzameling van asbest via de recyclageparken van Limburg.net opnieuw vanaf dinsdag 11 augustus.

Verplicht verpakt

Let wel, de regels voor het aanvoeren van asbest op de recyclageparken veranderen ook vanaf 11 augustus. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is vanaf 28 juli te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier kunnen er geen asbestvezels meer vrijkomen bij het aanleveren van asbest en het deponeren in de container.

Ook de huis-aan-huisophaling van asbest 

Net voor de start van de coronacrisis kondigde Limburg.net een nieuwe dienstverlening aan. Alle inwoners van Limburg en Diest kunnen dankzij deze nieuwe dienstverlening asbest laten ophalen in een container of een platenzak. Via een online platform op www.limburg.net/asbest kunnen zij dit eenvoudig online aanvragen en betalen.
Ook als ze het asbest laten verwijderen door een gespecialiseerde firma kunnen ze een beroep doen op Limburg.net voor de afvoer en verwerking van het asbest. Aanvragen van een ophaling zal mogelijk zijn vanaf 11 augustus. De effectieve ophaling start op 1 september.

Alle info over dit nieuwe aanbod