Opvoeden? In Genk doen we dat samen

Gepubliceerd op woensdag 8 mei 2019 17.36 u.
Van 16 tot 23 mei is het de ‘Week van de Opvoeding’. Campus O³ wijst ons op het belang om dit vooral samen te doen: ouders, leerkrachten, coaches, jeugdbewegingen..., iedereen heeft een taak in de opvoeding van onze jeugd. Teresa Ubachs is opvoedconsulent bij Campus O³ en vertelt wat haar drijft.

Met Campus O³ sta je niet alleen!

Elke dag omringt Teresa Ubachs zich met kinderen en geeft ze het beste van zichzelf in Campus O³, het Genkse Huis van het Kind. Ze werkt vooral met jonge kinderen en hun ouders in functie van hun ontwikkeling, met een bijzondere focus op taal. Maar ouders kunnen bij haar terecht met alle vragen over de opvoeding.

Onvervulde kinderwens

"Het is voor mij niet vanzelfsprekend is om in een Huis van het Kind te werken met een onvervulde kinderwens", zegt Teresa. “De confrontatie is niet altijd makkelijk.Toch krijg ik veel begrip en steun van collega’s en gezinnen. Dat het 'Expertisenetwerk Kinderwens Vlaanderen' al vroeg werd opgenomen in het Campus O³-netwerk, vindt Teresa bemoedigend en sterkt haar.

‘Mama' Teresa

Teresa haalt veel voldoening uit haar job. “Ook al mis ik het om zelf mama te zijn, het beurt me op om met kinderen te werken. Ik zie ze week na week groeien en openbloeien. Sommige ouders en kinderen noemen me zelfs ‘mama Teresa’, niet te verwarren met moeder Teresa", lacht ze. "Het valt soms zwaar, maar ik beschouw het vooral als een enorm compliment. Zoiets zeggen ze niet zomaar, denk ik dan opgelucht.”

Tip van de Tuttenboom 

Voor ouders van peuters of kleuters heeft Teresa volgende tip. "Heb je een kindje dat afscheid moet nemen van een tutje? Kom dan naar onze Tuttenboom op 22 mei. De boom staat recht tegenover Campus O³ op de jaarbeurslaan. We voorzien animatie met meneer de Eekhoorn die een handje helpt. Je kan je ook voorbereiden op dit afscheid met de praktische tips op onze website. Doe dit best nu al een tiental dagen op voorhand. 

TUTTENBOOM WORDT 2 JAAR

Woensdag 22 mei om 16 uur

Jaarbeurslaan 19 (aan de Limburghal)

www.campuso3.be