Opvoedingswinkel in Genk blaast 18 kaarsjes uit

Gepubliceerd op maandag 29 oktober 2018 15.42 u.
Op 22 september 2000 opende de allereerste Opvoedingswinkel in Genk. Genk baande zo de weg voor de andere Opvoedingswinkels in Vlaanderen en Brussel. Bovendien ligt onze stad mee aan de basis van de uitbouw van de Huizen van het Kind. Maar wat weten we eigenlijk over de Opvoedingswinkel?

Kan je hier iets ‘kopen’?

Hier koop je niets, maar krijg je veel en dat grotendeels gratis! De Opvoedingswinkel in Campus O³ is een netwerk van organisaties. Ze helpen alle ouders en opvoedingsverantwoordelijken bij de opvoeding van (hun) kinderen. Hier krijg je informatie, advies en begeleiding en kan je activiteiten volgen op maat van je gezin. Je hoeft geen grote problemen te hebben om hier langs te komen! De Opvoedingswinkel is er voor alle vragen of kwesties rondom de gezonde ontwikkeling en opvoeding van kinderen, van zwangerschap tot 25 jaar oud.

Kwaliteit en ervaring!

De Opvoedingswinkel draait dus al een hele tijd mee. Ondertussen zijn er drie aanspreekpunten in Genk Daar vind je tonnen ervaring die je op de best mogelijke manier ondersteunen. Ken je trouwens supernanny Wendy Bosmans nog? Zij leerde haar job in de Genkse Opvoedingswinkel!

Speel eens een ‘Parent Party’

Een achttiende verjaardag kan je niet zomaar laten voorbijgaan! Daarom ontwikkelden we een ‘Parent Party’: een soort ganzenbordspel dat ouders uitnodigt om in gesprek te gaan over opvoeding, opgroeien en ouderschap. Met verschillende stellingen en kans- en pechkaarten zijn stof tot discussie en plezier verzekerd!

Een leuk spel dus, dat doet praten, lachen en soms een traantje losweekt. Interesse om bij je thuis, je vereniging of oudercomité een ‘Parent Party’ te organiseren? Dan kan je in de Opvoedingswinkel gratis een spelbord lenen!