Mars voor de toekomst

De toekomst op de tocht? Optocht voor de toekomst!

Door de verwachte sneeuwoverlast kon de Optocht voor de Toekomst niet doorgaan zoals gepland.

In plaats van de geplande optocht, overhandigde een delegatie Genkse leerlingen het charter persoonlijk aan de burgemeester.


Bij de overhandiging van het charter, werd ook een 'Song for the future' gespeeld. Je kan de video hier bekijken:

 

 

7 december: meer dan 2000 Genkse kinderen houden Optocht voor de toekomst

Vrijdag is het opnieuw verzamelen geblazen in Genk. Ditmaal zullen enkele duizenden kinderen uit het Genkse lager onderwijs samen de Optocht voor de toekomst lopen. Gelijktijdig met de optocht rollen de leerlingen van lagere scholen in heel Limburg symbolisch de mouwen op als symbool voor hun veerkracht. Voetballer Benji De Ceulaer en journaliste Indra Dewitten zijn peter en meter van deze actie. 

 

Alle Genkse basisscholen doen  mee aan de actie. De kinderen verzamelen aan de Limburghal om 12u30 en lopen van daar uit naar het Stadsplein. Daar vindt de slotmanifestatie plaats. De kinderen zullen een toekomstcharter overhandigen aan een delegatie van vakbonden, werkgevers en politici. Omstreeks 13u30 is het geheel afgelopen en vertrekt iedereen terug naar school.

 

Gelijktijdig met de Optocht in Genk nemen de kinderen van alle Limburgse scholen deel aan de actie “Wij rollen de mouwen op!”. De leerlingen rollen die dag hun mouwen op als symbool voor hun veerkracht. De organisatoren vragen trouwens aan alle Limburgers om mee te doen door ook de mouwen op te rollen. Zo kan iedereen z’n solidariteit tonen.

Wil je meer weten over de Optocht en de actie Rol de mouwen op? Je leest het in het persbericht of op de website van dit initiatief.

 

20.000 deelnemers voor Mars voor de Toekomst op 11 november 2012

Zelfs na het begin van de Mars bleven busladingen toekomen in Genk. Uiteindelijk hebben zo'n 20.000 mensen mee gemarcheerd. Lees meer in het persbericht.

De negenjarige Britt, dochter van een Ford-arbeider, las op het podium een brief voor. Je kan hem hier nalezen.

 

Steek de getroffen personen een hart onder de riem.

Je kan nog steeds een steunbetuiging plaatsen in het online register.