Oxfam-Wereldwinkel: 7, 14 en 21/12

Hoe zou je de missie van Oxfam-Wereldwinkel omschrijven?

Loe Hayen: Oxfam wil producten uit het Zuiden aan een eerlijke prijs verkopen in het Westen. Dat is een prijs die de producent of boer in het Zuiden toelaat om te leven van de verkoop ervan. Die producten mogen niet tot stand zijn gekomen door ethisch laakbare praktijken, zoals kinderarbeid of door roofbouw op de natuur. In bepaalde gevallen, zoals bij landbouwproducten, wordt de producent op voorhand betaald zodat die de mogelijkheid heeft om het oogstproces te voltooien. Bij ons vind je ook veel handgemaakte producten waar heel wat creativiteit en vakmanschap in zit.

Wat mogen vrijwilligers die dag bij jullie doen?

Loe Hayen: In deze eindejaarsperiode baten we opnieuw een pop-upwinkel uit op het Stadsplein in Genk. Daar en in onze permanente winkels verwachten we een toeloop voor de aankoop van kerst- en nieuwjaarscadeautjes. Vrijwilligers krijgen de kans om mee te helpen in de verkoop en zo de werking van de Wereldwinkel beter te leren kennen. En misschien wel de smaak te pakken te krijgen…

Hoe belangrijk zijn vrijwilligers voor jullie?

Loe Hayen: Zonder vrijwilligers zou er enorm veel van onze service verloren gaan. Onze werking kan niet zonder hun belangrijke bijdrage aan de realisering van onze doelstellingen. Ook leuk meegenomen: bij ons beland je in een groep van vrienden die fijn samenwerken. Kom daar zeker eens van proeven!

Vrijwillig bij dit goed doel

7/12: 10 – 14 uur of 14 – 18 uur

14/12: 10 – 14 uur of 14 – 18 uur

21/12: 10 – 14 uur of 14 – 18 uur

Oxfam-Wereldwinkel Genk

089 30 58 14

genk@oww.be