Parkeren in Genk? Met een gratis parkeerapp natuurlijk!

Niets zo handig als je wagen parkeren en dat simpelweg in een app op je mobiele telefoon registreren. Met de parkeerapp hoef je in Genk niet langer op zoek naar een betaalautomaat nadat je je wagen hebt geparkeerd. Bovendien wordt de kans dat je je nog vergist bijna onbestaande.

 

Wie zijn voertuig op een publieke betalende parkeerplaats op straat achterlaat moet zich in Genk altijd registreren. Bij de dichtstbijzijnde automaat tik je je nummerplaat in, waarna je je parkeertijd bepaalt. Elke bezoeker krijgt na registratie een gratis uur parkeertijd per zone per dag. Nadien betaal je een vast bedrag per half uur. Je mag maximaal anderhalf uur ononderbroken parkeren in zulke betaalzones. Wil je langer blijven, dan kan je terecht op de gratis randparkings of de betalende parkeergarages.

 

Nooit meer zoeken

Hoewel het systeem goed ingeburgerd is, kan parkeren nog eenvoudiger door de parkeerapp te gebruiken. Het risico dat je een foute nummerplaat ingeeft of een verkeerde parkeerzone selecteert, wordt dankzij mobiel parkeren met de app uitgesloten.

Ook al eens een parkeerautomaat niet meteen gevonden? Zeker wanneer je gehaast bent, is dat niet aangenaam. De app maakt ook met dat obstakel komaf. Je hoeft enkel het startmoment van je parkeersessie in te geven. Net als aan een parkeerautomaat heb je vijftien minuten om je parkeersessie te registreren in de app.

 

Aan de slag

Ook overtuigd van de vele voordelen van de app? Op de website van de stad vind je een link naar twee apps: XPARC APP en 4411 APP. Na de gratis installatie van een van beide op je mobiele telefoon hoef je je enkel nog te registreren. Dat houdt onder andere in dat je je betaalgegevens ingeeft en een betaalkaart koppelt. Wanneer je nu je wagen in een betaalzone achterlaat, start je je parkeersessie in de app. Door de app toe te laten je locatiegegevens te gebruiken, selecteert die automatisch de juiste parkeerzone. Via de app betaal je dezelfde tarieven als aan de automaat. Je betaalt geen transactiekosten voor het gratis uur, in tegenstelling tot bij een registratie per sms. Vergeet zeker niet je parkeersessie te beëindigen als je weer vertrekt. Mocht je dat willen, dan meldt de app zelfs wanneer je sessie bijna voorbij is. Zo kan je je parkeertijd verlengen of vertrekken en boetes vermijden.

 

Meer weten over parkeerapps?

www.genk.be/mobielparkeren

 

Alles over het Genkse parkeerbeleid:

www.genk.be/parkeren