Passie voor muziek? Ga ervoor!

Gepubliceerd op woensdag 25 augustus 2021 14.09 u.
"Muziek maken is een van de mooiste dingen op aarde. Voel je de passie? Start er dan onmiddellijk mee." Dat is het advies van Joren Rubens, die dankzij Villa Basta een eerste plaat uitbrengt.

Joren, hoe kreeg jij de passie?

“Op 15 jaar ben ik in het dj’en gerold. Ik draaide elke dag de platen van andere artiesten aan elkaar. Daar kon ik mijn creativiteit wel in kwijt, maar ik bleef wat op m’n honger zitten. Die platen wilde ik ook zelf kunnen maken.”

En wist je onmiddellijk hoe je dat zou aanpakken?

“Eerlijk gezegd had ik geen idee, maar toen ben ik na wat research bij Villa Basta uitgekomen. Zij boden de cursus ‘producen’ aan. Ik weet het nog goed: elke zaterdagochtend met de bus naar de les producen, met of zonder kater.”

Dat heeft je toch wel iets opgebracht?

“Heel zeker want deze zomer heb ik mijn eerste eigen plaat getekend bij een label. Daar ben ik Villa Basta enorm dankbaar voor. Ik geef nu zelf de cursussen productie bij Villa Basta aan de nieuwe generatie.

VILLA BASTA LIGT IN JEUGDCENTRUM RONDPUNT 26.

De juiste materialen en apparatuur staan ter beschikking. Je ontmoet toffe mensen met interessante ideeën. Hier leer je al doende. Heb je al ervaring bv via de Genkse academie? Dan kan je hier je skills verder aanscherpen.

Aanbod: fashion, street art, breakdance, zang, dj, producen, gitaar of podcast, theater, youtube, stop-motion, animatiefilm.

villabasta.be