Pleinmakers gezocht!

Over het project

Voor de volledige vernieuwing van het centrale plein in de wijk Vlakveld gaan Gigos, SAAMO en stad Genk samen op zoek naar vrijwilligers. Ondertussen werkt ‘Jong Vlakveld’ mee aan verbinding tussen jong en oud in de wijk.

 

Profiel

Je bent sociaal en leert graag nieuwe mensen kennen in de buurt, met wie je een praatje slaat op straat. Bovendien woon je in de buurt of heb je een grote betrokkenheid bij de wijk Vlakveld.

 

Jij voor ons

Je neemt initiatieven om sociale contacten in de buurt te versterken, voornamelijk op het Vlakveldplein en in de omliggende straten. Je stimuleert ontmoeting en helpt de sociale samenhang te versterken. Daartoe organiseer je één buurtactiviteit met budget van de stad en in samenwerking met een professionele coach. Tot slot sta je in nauw contact met het wijknetwerk, waartoe onder anderen de wijkmanager, de buurtopbouwwerker, de gemeenschapswacht, de jeugdwelzijnswerker en de wijkagent behoren.

 

Wij voor jou

Als pleinmaker word je begeleid door een professionele coach, die je helpt contacten te leggen in de buurt en je buurtactiviteit te organiseren. Je krijgt een training, opleiding en cursussen op maat om een prima pleinmaker te worden. Dankzij je vele ontmoetingen krijg je een uitgebreid netwerk van buurtbewoners en professionals. Voor je inzet waarderen we je geregeld met een uitstap, een T-shirt, een etentje, tickets…

 

Word een pleinmaker

Neem contact op met wijkmanager Brecht Gielis:

brecht.gielis@genkbe

0476 77 30 79