Opendeurdag Sociaal Huis Portavida

Herken je Heiderust nog? Het gebouw bevindt zich helemaal achteraan op de welzijnssite Portavida aan de Weg naar As. Van 1975 tot 2012 deed het dienst als verpleegtehuis, en vanaf 2002 hadden ook de ondersteunende diensten, de dienst Seniorenbeleid en Thuiszorg en de Sociale Dienst van het Genkse OCMW hier hun kantoren.

Na een grondige renovatie van het gebouw keert het OCMW nu terug naar de site. Je zal voortaan niet alleen in het Sociaal Huis in het stadhuis maar ook op Portavida terechtkunnen met welzijns- of hulpvragen.

Zowel de gevels als het interieur hebben een ingrijpende vernieuwing ondergaan, de uitstraling van het oorspronkelijke gebouw is behouden.

Kom het gebouw ontdekken, leer de werking van het Sociaal Huis Portavida kennen en neem een kijkje bij de andere organisaties die er een plek hebben, zoals de Strijkwinkel, dagactiviteitencentrum De Start, armoede-organisatie TAO en het Fietspunt.

Bereikbaarheid

Je kan parkeren op Portavida, zowel bovengronds als ondergronds, onder woonzorgcentrum Toermalien.

Ook de parkeerstrook aan de Europalaan/Molenvijver is op wandelafstand (maar niet rolstoeltoegankelijk). Via de oversteekplaats is een wandelpad tot aan de achterzijde van het Sociaal Huis Portavida.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Sociaal Huis Portavida

Organisatie

Sociaal Huis Portavida

Filter op categorie