Praat mee over veilig verkeer in jouw wijk

Gepubliceerd op vrijdag 28 mei 2021 11.40 u.
De stad heeft een voorstel van verkeersplan klaar waarmee we de verkeersstromen en de verkeersveiligheid in alle wijken willen verbeteren.

Op basis van meldingen en suggesties van burgers over onaangepast rijgedrag, aangevuld met objectieve verkeerstellingen en snelheidsmetingen, bracht de stad de problematiek en mogelijke oplossingen in kaart. Een voorstel van aanpak wordt nog dit jaar aan alle Genkenaren voorgelegd, dit zowel online als op live infosessies. Dat geeft iedereen de kans om mee te denken over, en suggesties te geven voor, veilig verkeer in hun wijk. Dit participatietraject is een cruciaal onderdeel van het beleid.

Aanpak in fases, start in Genk-Midden 

We gaan in fases tewerk. Het eerste stadsdeel dat nog voor de zomer aan bod komt, is Genk Midden (wijken Vlakveld, Bokrijk, Termien en Hasseltweg).

Vanaf 14 juni kunnen de inwoners op een online platform het voorgestelde verkeersplan raadplegen, maar ook suggesties voorstellen.

Op 27, 29 juni en 1 juli zijn ze ook welkom op een live infomoment. Hiervoor ontvangen de bewoners van de vermelde wijken nog een uitnodiging.

Opgelet, inschrijven voor het live infomoment is verplicht.

De andere wijken komen later aan bod

Informeer je via www.genk.be/veiligingenk