Recyclagepark Bosdel heropent op 6 juli

Gepubliceerd op maandag 28 juni 2021 16.41 u.
Recyclagepark Bosdel is terug open vanaf 6 juli 2021. Genk heeft nu 2 grote recyclageparken (Genk-Noord en -Zuid) en de kleinere afvalparken sluiten. Voortaan heeft elk gezin recht op 400 gratis kilo groenafval.

Dit is wat er nu verandert:

Op 6 juli heropent het recyclagepark Genk-Zuid (Bosdel). Na een grondige renovatie biedt dit recyclagepark nu ook heel wat voordelen:
  • het nieuwe park is een stuk ruimer;
  • dankzij verzonken containers hoef je niet meer op een ladder te klauteren;
  • het eenrichtingsverkeer zorgt voor een vlottere doorstroming;
  • je kan hier net zoals in Genk-Noord terecht met al je afvalsoorten.

Opgelet: 3 juli sluiten de recyclageparken van Waterschei (Wiemesmeerstraat) en Winterslag (Vennestraat) definitief en kan je dus terecht in twee grote recyclageparken in Genk of in de andere Limburg.net parken in andere gemeentes.

Groenafval nu ook wegen, gratis tot 400 kilo 

De quota, tarieven en openingsuren, die van toepassing zijn in alle andere Limburg.net-parken, zijn vorig jaar al ingevoerd, met uitzondering voor het groen- en tuinafval. Dat was nog onbeperkt gratis voor Genkenaren.

Vanaf 6 juli 2021 mag je per gezin per jaartal tot 400 kilo tuin- en groenafval gratis aanleveren.
Ga je erover? Dan betaal je 0,05 euro per kilo. Wist je dat een gemiddeld Genks gezin 160 kilo tuin- en groenafval aanlevert? De kans is dus zeer groot dat je nooit zal moeten betalen.

Genkenaren kunnen vanaf 6 juli terecht in alle andere Limburg.net-parken

Woon je bijvoorbeeld dichter tegen As, Diepenbeek, Houthalen-Helchteren, Oudsbergen of Zonhoven? Dan kan je ook daar met je afvalfracties terecht.

Let op: Zutendaal en Hasselt zijn geen Limburg.net-parken, daar kan je dus
niet terecht. 

Alle info

limburg.net/reyclageparken