Recyclagepark Bosdel sluit voor renovatiewerken

Gepubliceerd op woensdag 14 oktober 2020 15.15 u.
Vanaf dinsdag 27 oktober sluit recycagepark Genk-Zuid (Bosdel) voor onbepaalde tijd voor renovatiewerken. Op zaterdag 24 oktober kan je dus voor het laatst afval naar dit recyclagepark brengen.

Vanaf 27 oktober kan je in Genk op vier locaties terecht:

  • Recyclagepark Genk-Noord – Horizonlaan 7
  • Recyclagepark Winterslag – Vennestraat 240
  • Recyclagepark Waterschei – Wiemesmeerstraat 85
  • Tijdelijke inzamelplaats voor tuin- en groenafval – Horizonlaan

Een ruimer en comfortabeler park

Na de werken zal het recyclagepark Genk-Zuid een stuk comfortabeler zijn. Er komt een vlottere doorstroming door uitbreiding van de oppervlakte en een slimmere plaatsing van de containers. Deze containers worden verzonken geplaatst, voor meer gebruiksgemak. Zo hoef je niet langer trappen te beklimmen en je afval over de rand te tillen.

Wat verandert er voor de Genkenaren?

Vanaf de start van de renovatie van het park Genk-Zuid gelden in Genk de tarieven en quota die ook van toepassing zijn in de andere Limburg.net-parken. Dit houdt in:

  • Je kan je afval nu ook kwijt in alle andere Limburg.net-parken in Limburg.
  • Het Genkse quotum van 400 kilo voor grofvuil verdwijnt. Breng je vóór 27 oktober grofvuil naar het park, dan geldt het quotum van 400 kilo gratis, betalen bij meer dan 400 kilo. Dat verandert dus vanaf 27 oktober; Als je vanaf 27 oktober grofvuil naar het recyclagepark brengt, betaal je hiervoor vanaf de eerste kilo. Dat is ook zo voor houtafval en gemengd bouwpuin;
  • Het tuin- en groenafval blijft voor de Genkenaar voorlopig nog gratis (tot het nieuwe park in de Bosdel in gebruik wordt genomen). Er is wél een quotum van toepassing als je naar een ander Limburg.net-park buiten Genk gaat;
  • We volgen de openingsuren van Limburg.net.

Groenafval

Het tuin- en groenafval blijft dus voor de Genkenaren voorlopig nog gratis, tot het nieuwe park op Bosdel in gebruik genomen wordt. Je kan dit afval echter niet achterlaten op het park Genk-Noord op de Horizonlaan. Iets verderop op de Horizonlaan is een composteerterrein voorzien waar je je tuin- en groenafval kan deponeren.

Meer info

In de week van 19 oktober valt er bij iedere Genkenaar een folder in de brievenbus met uitgebreide informatie. Heb je vragen over de werking van de recyclageparken, dan kan je terecht op https://www.limburg.net/vragen.

Lees de veelgestelde vragen

genk.be/recyclageparken