Renoveer je huis met een RENOcoach

Gepubliceerd op maandag 23 september 2019 16.04 u.
Beginnen aan een verbouwing is niet zo simpel. Je zit met veel vragen. Waar vind ik vakmensen? Hoe vraag ik offertes op? Welke premies kan ik krijgen? Carine Ferdyn deed daarom een beroep op de RENOcaoch van stad Genk. Ze vertelt aan 3600 waarom die hulp meer dan welkom was.

Carine, waarom zijn jullie begonnen aan een verbouwing?

Carine: "We hebben ons huis nog maar recent kunnen kopen. Daarvoor huurden we deze woning. Vermits het een oud huis is, was het echt hoog tijd om te renoveren. Alleen al voor de energiefactuur. Wij verwarmden nog met accumulatoren op elektriciteit. Je moet niet vragen wat dat verbruikte! De RENOcoach heeft voor ons de rekening gemaakt en nu zijn we aangesloten op het gasnet. Dat scheelt een pak."

Wat heb je allemaal in het huis gedaan?

Carine: "Het is een vrij grondige verbouwing. Alle ramen en het dak zijn vervangen. Beneden hebben we nieuwe vloeren, geïsoleerde muren, een nieuwe keuken, en ook een douche voor de oude dag. Onze zoon kan niet zelfstandig wonen en voor hem hebben we boven een loft ingericht. Zo heeft hij tegelijk zijn privacy en kan hij toch bij ons wonen. Vermits een kangoeroewoning niet mocht, hebben we een zorgwoning gemaakt."

Het idee voor een zorgwoning kwam van de RENOcoach. Hoe heeft hij jullie nog kunnen helpen?

Carine: "De RENOcaoch maakt echt een verschil. Wij spreken immers niet de taal van de architect en aannemer. Dan is de RENOcaoch de ideale tussenschakel. Hij bracht het idee van de zorgwoning aan, maar hielp ons ook bij de vergelijking van de offertes, de aanvraag van premies, enzovoort. Je krijgt vriendelijk en objectief advies en het neemt een hoop kopzorgen weg. Ik zou het iedereen aanraden!"

Wil jij ook graag verbouwingsadvies op maat van een RENOcoach? Lees hier meer.