Rondvraag: in welk Genk wil jij wakker worden binnen 20 jaar?

Gepubliceerd op dinsdag 31 december 2019 11 u.
Genk is 20 jaar stad op 1 januari 2020! We blikken terug maar ook vooruit met enkele verdienstelijke Genkenaren. Hoe was 2019 voor hen? En in welke stad Genk hopen ze over 20 jaar wakker te worden.

IN EEN DUURZAME GROENE STAD

Bart Hiemeleers, Genker plantencentrum en Genkse ondernemer 2019 (UNIZO): "2019 was een topjaar. We wonnen eerder voor de derde keer de prijs van ‘Beste plantencentrum van België’ én kregen de nog mooiere bekroning als ‘Genker ondernemer 2019’. We zijn er erg trots op. Dit is ook voor onze werknemers een erkenning. We zijn een sterk team, dat het multiculturele Genk weerspiegelt. Twee van m’n kinderen werken al jaren mee aan een gezonde onderneming. Ik hoop binnen 20 jaar in een groene en duurzame stad te leven. De vergroening van de Evence Coppéelaan en de Stiemervallei zijn alvast twee fantastische projecten."

IN DÉ TOERISTISCHE PLEK VAN LIMBURG

Lidia Paletta en Noureddin Benali, winnaars beste hotelconcept 2019: "2019 was een jaar om nooit te vergeten! We renoveerden Hotel Zuid en breidden uit met 4 kamers en een vergaderzaal. De prijs voor ‘beste hotelconcept’ in België was een echte bekroning voor het hele team! We zijn klaar voor de komende 10 jaar. Onze droom? Dat Genk binnen 20 jaar dé toeristische plek in Limburg is. Dankzij ons multicultureel mijnverleden hebben we hier bijzondere bezienswaardigheden. Onze ligging aan het Nationaal Park biedt de fiets- en wandeltoerist unieke mogelijkheden!"

IN EEN WALHALLA VOOR LOPERS

Manuela Soccol, Beste Belgische marathonloopster - WK atletiek 2019: "Het was een jaar met onverwachte wendingen. Plots zat ik dan toch in de selectie voor het Wereldkampioenschap in Doha. In zeer extreme omstandigheden verdedigde ik de Belgische en Genkse kleuren. Het was uitzonderlijk warm (+32°!) maar ik finishte als enige Belgische op de 31ste plaats. In 2040 hoop ik nog altijd te kunnen trainen en lopen. Genk heeft prachtige looppaden omringd met veel natuur. Ik hoop nog mooie prestaties neer te zetten en Genk als
ideale loopplek op de kaart te zetten!"

IN EEN WARME PLEK VOOR HULPVERLENING

Hilde Adamczak, Campusmanager Portavida en winnaar Senior Cera Award 2019: "Welzijnssite Portavida groeit elk jaar. Vorig jaar opende hier het Sociaal Huis Portavida, de nieuwe plek en naam voor de dienstverlening van het OCMW. Over 20 jaar sta ik aan het einde van mijn loopbaan. Ik hoop dat Portavida in Genk dan een plek is waar samenwerken een begrip is, iets wat we elke dag gewoon spontaan doen. Waar het aangenaam wonen, werken en vertoeven is. En waar de Genkenaar nog steeds kwaliteitsvolle hulp- en dienstverlening vindt!"

IN DE GOUDMIJN VAN DE BELGISCHE MUZIEK!

Ibe Wuyts, Van The Voice naar Rock Werchter: "In 2019 hebben mensen mij echt leren kennen. Er zijn zotte dingen gebeurd waarvan ik nooit had durven dromen: winnaar van The Voice, op het podium van Rock Werchter, tweemaal de AB Club uitverkocht…! Ik hoop de ‘good vibes’ mee te nemen naar 2020 en de rest van mijn carrière. Genk heeft een vruchtbare bodem voor muziek. Dat bewijst het Belpop 3600-boek van Rocco tot Ibe! Ik hoop dat Genk binnen 20 jaar de goudmijn van de Belgische muziek is!"

In welk Genk wil jij wakker worden binnen 20 jaar? 
Teken of vertel het ons! Kinderen kunnen hun wensen voor Genk op een mooie kleurenprent neerpennen en in een tijdscapsule steken in op 5 januari tijdens de Nieuwjaarsdrink op de Grote Markt of na 5 januari op het Balieplein. 
 Download de kleurprent