Genkse rookstopcursus

Voor een groeiende groep mensen is roken iets wat ze nooit hebben gedaan en waarvan ze zich ook niet kunnen voorstellen het ooit te doen. Toch blijven heel wat mensen verslingerd aan de sigaret, zowel de e-variant als de traditionele. Bij velen van hen knaagt echter het besef dat roken niet voor de eeuwigheid is en dat elke gerookte dag je een stapje dichter bij het moment brengt dat je moet stoppen.

 

Blaas je laatste rook uit: schrijf je in

Zowel financieel als fysiek brengt de verslaving schade toe die je als roker niet kan blijven negeren. Gedurende acht sessies kunnen Genkenaren het heroïsche gevecht aangaan dat hen naar een rookvrije toekomst leidt. Dit intensieve begeleidingstraject verloopt onder aansturing van een tabakoloog en ontleent zijn succes onder meer aan de groepsdynamiek van mensen met hetzelfde doel.


Praktisch

De sessies starten om 20 uur en vinden plaats in het stadhuis (eerste verdieping) op:
24 september (fractiezaal, eerste verdieping stadhuis)
1, 8, 15 en 29 oktober (zaal 4, eerste verdieping stadhuis)
12 november (zaal 4, eerste verdieping stadhuis)
3 december (zaal 4, eerste verdieping stadhuis)
7 januari (zaal 4, eerste verdieping stadhuis)
 
Elke sessie duurt anderhalf uur en kost 6 euro (3 euro bij verhoogde tegemoetkoming).
 
Schrijf je in via rookstopbegeleiding@zol.be of 089 32 56 84.

 
Probeer je het liever alleen?

Voor een individuele aanpak biedt Tabakstop, de rookstopbegeleiding van de Stichting tegen Kanker, een begeleiding op maat. Bel gratis naar 0800 111 00 (elke werkdag van 15 tot 19 uur) voor meer info. Ervaringen delen kan op www.facebook.com/tabakstop.

 

Meer info

www.genk.be/rookvrijestad