Salon Souvenir: multicultureel geheugen van Genk

Tussen april en oktober komen een 20-tal medioren en senioren van verschillende origine elke twee weken samen onder begeleiding van Rien Van Meensel. Door met elkaar in gesprek te gaan over hun eerste ontmoetingen met ‘de ander’ weken ze bij elkaar heel wat herinneringen los. Zowel bij de nieuwkomers die in een vreemd land aankwamen als bij de oorspronkelijke Genkenaren leidt dat tot herkenbare en verrassende verhalen.

 

Hoe was het voor families uit Italië, Turkije, Marokko, Griekenland, Rusland, Ecuador, Iran, Kroatië en zo vele andere landen om in België aan te komen? Hoe verliepen de eerste ontmoetingen in de buurt? En hoe gingen de mensen die hier woonden om met die nieuwe diversiteit?

 

Die verhalen kan je op 13 november 2022 komen beluisteren in de schouwburg van het stadhuis. De verhalen worden afgewisseld met optredens van het Regenboogkoor.

 

Zondag 13 november, 14 uur

Schouwburg stadhuis

Inkom: 4 euro

 

 

Geregeld komen de leden van de groep samen om met elkaar in gesprek te gaan. Deze foto's werden gemaakt tijdens de bijeenkomst op 16 augustus. Aansluitend was er een ontdekkingswandeling in Nieuwe Kempen en Nomad Land.