Samen Veerkrachtig

Op 10 oktober wordt geestelijke gezondheid wereldwijd in de kijker gezet. In Vlaanderen gaan we een stapje verder en houden we een 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Ook in Genk zetten we onder het motto ‘Samen veerkrachtig’ van 1 tot 10 oktober in op dit levensbelangrijke thema. Want als de coronacrisis ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat het meer dan ooit belangrijk is om voor ons mentaal welzijn te zorgen.

Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op onze geestelijke gezondheid. Om die onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal.

Jouw veerkracht bepaalt in hoeverre jij je kan aanpassen aan stress en tegenslag. Maar goed nieuws want zoals je een spier traint, kan je ook je veerkracht trainen. Praten met anderen, voldoende lichaamsbeweging of nieuwe dingen uitproberen, helpen je vaak al een stuk op weg.

Wil je nu al aan de slag? Geef je veerkracht dan een boost met de oefeningen op www.fitinjehoofd.be.

Veerkrachtig Genk!

Versterk je veerkracht en doe mee met onze Samen Veerkrachtig-activiteiten:

Woensdag 7 oktober 2020 van 12.30 tot 17.00 uur

  • What’s Up

Een namiddag met een muziek-workshop, voetbal en andere activiteiten die de veerkracht van jongeren stimuleren. Zo zijn ze beter gewapend om met mentale dipjes om te gaan.

Jeugdcentrum Rondpunt 26, Europalaan 26

Prijs: gratis

  • Spreuken in het straatbeeld

Handelaars, organisaties, … iedereen steekt de handen uit de mouwen om ‘Samen veerkrachtig’ zichtbaar te maken in het straatbeeld.

Wandel rond in Genk en laat je van 1 tot 10 oktober verwennen door fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan.