Samenwerking tussen Genkse festivals loont: duurzamer én goedkoper

Gepubliceerd op donderdag 30 juni 2022 9.45 u.
Persbericht van 30 juni 2022

Thor Park in Genk staat vanaf vrijdag 1 juli helemaal in het teken van de festivals Isle of Thor en Afro-Latino. De organisaties sloegen de handen in elkaar met stad Genk voor hun logistieke operaties. “Een win-win voor alle partijen én de natuur”, klinkt het.

Komende vrijdag trapt Isle of Thor de festivalweek af op Thor Park in Genk. De grootste zomerparty van Genk is aan zijn tweede editie toe en mikt op een uitverkochte editie. Exact een week later is het de beurt aan het Afro-Latino festival, dat na 21 edities in Bree verhuist naar het Thor Park in Genk. Omdat beide organisaties plaatsvinden op dezelfde locatie – op het evenementenplein onder de schachtbok – werden de krachten gebundeld. “Een logische keuze”, vindt schepen van Evenementen Karel Kriekemans. “Er zijn alleen maar voordelen aan deze samenwerking.”

Win-win situatie

“Na twee jaar zonder échte festivalzomers draait de eventsector dezer dagen op volle toeren”, zegt Isle of Thor organisator Yannick Haesevoets. “Samen met de stad Genk en Afro-Latino werd er een interessante logistieke coöperatie op poten gezet om het personeels- en materiaaltekort aan te pakken. Concreet huren we samen de basismaterialen zoals hekwerken, hoogwerkers, elektriciteitskasten en signalisatieborden. Door de handen in elkaar te slaan, kunnen we niet alleen gemakkelijker aan materiaal komen, we reduceren ook de transporten van de toeleveranciers. Een win-win dus voor beide organisaties.”

Ook Afro-Latino organisator Kristof Henseler spreekt over een geslaagde samenwerking. “Een nieuwe locatie vraagt ook een nieuwe aanpak. Toen wij beslisten om naar Thor Park te verhuizen, wisten we dat Isle of Thor de week voor ons zou plaatsvinden. Een samenwerking kon dus niet uitblijven aangezien de opbouwperiodes samen lopen. Door mekaar te helpen met praktische zaken optimaliseren we de op- en afbouwperiode, bovendien besparen we zo kosten en realiseren we zo ook een winst qua duurzaamheid door materialen samen te gebruiken”, aldus Henseler.

Regi & Willy William

Thor Park zal dus twee weekends na elkaar ‘the place to be’ zijn, te beginnen met Isle of Thor. Met artiesten Regi, DJ Licious, Peter Luts, Esther Sels en DJ Lennow wordt de voormalige mijnsite omgetoverd tot de grootste zomerparty van Genk. Met het thema ‘Bohemian Ibiza’ wordt dit vast en zeker een zwoele zomeravond. Het Afro-Latino festival pakt uit met een internationale en exotische line-up met onder meer Willy William, Juanes, Gente de Zona, Grupo Extra, Boef en Rolf Sanchez.