Schenk je Doe es Genk-kaart aan het goede doel

In november hebben alle Genkenaren een Doe es Genk-geschenkkaart van € 45 ontvangen. Wil je die waarde niet zelf opmaken, maar schenken aan het goede doel? Dan vind je hieronder een lijst van goede doelen die geregistreerd zijn en die de bonnen kunnen ontvangen.

Genks Comité Vluchtelingen

Het comité ontstond in maart ’96, toen twee vluchtelingenfamilies na zes jaar hun uitwijzingsbevel ontvingen. Met z’n allen rond de tafel, zoekend naar oplossingen, werd het Genks Comité voor Vluchtelingen geboren.

Recht op een menswaardig bestaan is ook een recht voor de vluchteling. Dit is de basis waarom het vluchtelingen comité ontstaan is. Wij trekken ons het lot aan van deze vluchtelingen (met en zonder papieren), woonachtig in Genk en omgeving.

Hierbij staat de zelfredzaamheid van de vluchtelingen centraal!

Meer info over de organisatie en mogelijkheid tot doneren: Genks Comité Vluchtelingen

Radio GRK

Radio GRK, dé lokale stadsradio voor regio groot Genk. Informatieve muzikale ontspannende programma's.
Tijd voor verbindingsinfo via de radio, tijd voor promo lokale events.
Radio GRK ook voor live radio-uitzendingen vanuit je zaak of event, ook voor live video feed van je zaak of event,
Radio GRK ook voor muzikale animatie, shows, moderatoren, quiz...

contactpersoon:

Groeten
Eddy Thijs
eddy.thijs@grk.fm

+ 00 32 475 39 19 61

voorzitter vzw Radio GRK
Noordlaan 6A
3600 Genk

We for Them

WeForThem. Onze naam als organisatie zegt het zelf al. Wij staan in voor hulp aan mensen in nood, zoals vluchtelingen, minderbedeelden en daklozen. Onze organisatie is vlak voor nieuwjaar 2016 opgericht en wij zijn al beretrots op onze vooruitgang. We hebben hiervoor natuurlijk een gigantische steun nodig die van overal welkom is!

Het is om het even wat uw kleur, geur, nationaliteit, ras of geloof is. Voor ons is het allemaal gelijk. Omdat wij onze speech altijd hebben opgezegd tegenover iedereen. Zo vragen wij jou als bezoeker om even te checken dat je hart nog klopt. Dat die nog lang zal blijven kloppen weet je nooit. Maar dat jij als individueel ervoor kan zorgen dat meerdere hartjes blijven kloppen is iets wat je wel kan veranderen.

"Waarom niet?" is de vraag die wij ons moeten stellen. Laten we onszelf in de schoenen plaatsen van de mensen die snakkend toekijken naar elk beetje hulp dat wij hen aanbieden en een beslissing maken die zowel geruststellend is voor jezelf als hulpverlener, als voor de mensen waar jij je hulp aan aanbiedt.

Contactpersoon:


Ersin Gezici
Burak-gezici@hotmail.com
0488893719

Facebook

Vincentius Genk /Zutendaal

We zijn een vrijwilligersvereniging die vooral materiële steun geeft aan vele kansarme gezinnen en kinderen in Genk Zutendaal.
Is er armoede kortbij ? Zeer zeker .....we helpen momenteel een 1000-tal gezinnen die regelmatig op onze ondérsteuning beroep doen...we tellen in deze gezinnen meer dan 1300 kinderen ! Dus werk voldoende aan de winkel !

Vooral ook omdat armoede vele gezichten heeft ! Het kan te maken hebben met financiën, maar ook met geen werk, een slecht dak boven je hoofd, moeilijkheden met mobiliteit, gezondheid, het ontberen van vrijetijdsparticipatie,....enz...

130 geëngageerde vrijwilligers zetten zich dagdagelijks in , vooral op drie fronten :

1) bedelen van voedselpakketten, twee dagen wekelijks.
In cijfertaal...meer dan 500 pakketten per maand...goed voor ongeveer 15 ton voeding en een bereik van een 3000 personen per maand
Zorgen voor een voldoende voorraad voeding is al een hele klus ! Via voedselbanken krijgen we al een basis, maar dat is niet voldoende...daarom ook voedselinzamelingen, zelf extra voeding aankopen,...

2) tegemoet komen aan specifieke materiële noden.....bedelen en toewíjzen van goederen, geschonken door mensen uit de omgeving : huisraad, kledij, schoenen, speelgoed, klein meubilair, eclectische apparaten,.....

3) vele initiatieven ikv kinderarmoede , maar vooral ook om kinderrechten te maximaliseren : schoolgerief, boekenbonnen ikv lezen is belangrijk, vakanties, luierbank ( 60000 luiers/jaarlijks), nieuwe boekentassen, kansen geven om deel te nemen aan sport, spel,cultuur...vrijetijdsparticipatie,...

Dit alles kunnen we zeker niet alleen...gelukkig kunnen we rekenen op een breed netwerk rondom...is ook meer dan noodzakelijk ! Daarom ,indachtig de leuze :” Alleen gaat sneller, maar samen kunnen we meer en geraken we verder.!”, blijven we hoog in ons Vincentiusvaandel dragen.

Contactgegevens:
Guido Vandebrouck
Voorzitter Vincentius Genk Zutendaal
0476281612
Guido.vandebrouck@skynet.be

Of bekijk onze website