Schoenen Reyskens wint de Genkse toegankelijkheidsprijs

Gepubliceerd op maandag 14 november 2022 15.25 u.
Persbericht van 14 november 2022

De Genkse toegankelijkheidsprijs gaat dit jaar naar Schoenen Reyskens als meest toegankelijke zelfstandige schoenwinkel. Met de jaarlijkse uitreiking wil de Adviesraad voor Personen met een Handicap aangeven hoe belangrijk toegankelijkheid is, en de initiatieven die daarvoor inspanningen leveren in de kijker plaatsen.

De laureaat werd bekendgemaakt tijdens een officiële uitreiking op 16 november. De jury looft Schoenen Reyskens om de fysieke én emotionele toegankelijkheid. Zo is er bijvoorbeeld een hoog-laagbank die het voor senioren en personen met een beperking een stuk makkelijker maakt om schoenen te passen. Daarnaast kunnen personen met autisme gebruik maken van een prikkelarme ruimte, en is het mogelijk om modellen thuis te passen als je door een beperking niet in de winkel geraakt.
Schoenen Reyskens mag zich verheugen op een premie van 1.250 euro en een plakkaat om in de winkel op te hangen. “De winnaar kan op die manier aan de klanten laten zien dat hij letterlijke en figuurlijke drempels wegwerkt,” weet schepen Sara Roncada, bevoegd voor Sociaal Welzijn.

ToeGENKelijk

Naast de Toegankelijkheidsprijs, die jaarlijks naar een Genks initiatief uit een bepaalde categorie gaat, is er ook een prijs voor de stadsdienst die toegankelijkheid het hoogst in het vaandel voerde. Dat is de ToeGENKelijk Award. “De Technisch Uitvoerende Diensten kregen hem voor de efficiënte manier waarop de medewerkers aan de slag gingen om parkeerplaatsen voor personen met een handicap aan te passen,” aldus nog schepen Roncada.