Schoenen Reyskens wint de toegankelijkheidsprijs 2022

De jaarlijkse zoektocht naar Genks toegankelijkste handelaar in een vooraf bepaalde categorie leverde dit jaar Schoenen Reyskens op als laureaat. De Technisch Uitvoerende Diensten werden bedacht met de ToeGENKelijk award. Tussenin lieten de aanwezigen op de uitreiking zich inspireren door drie experten voetreflexologie.
 
Op 16 november ging Schoenen Reyskens aan de haal met de prestigieuze toegankelijkheidsprijs 2023. Dit jaar mochten alle Genkse zelfstandige schoenwinkels zich inschrijven om mee te dingen naar de prijs van 1250 euro en een plakkaat met opschrift om aan te brengen in de winkel. Dat plakkaat waarderen de winnaars elk jaar. Ze afficheren graag dat ze emotionele en fysieke laagdrempeligheid belangrijk vinden en daar blijvend aan werken. 
 
De Technisch Uitvoerende Diensten (TUD) van de stad Genk kregen met de ToeGENKelijk award lof voor hun samenwerking om parkeerplaatsen voor personen met een handicap aan te passen. Die werden aan een grondig onderzoek onderworpen door leden van de Adviesraad voor Personen met een Handicap en de Adviesraad 55+.