Schuilt er een artiest in jou? Ga voor Kunst zoekt jouw talent!

Gepubliceerd op woensdag 24 augustus 2022 11.32 u.
Vanaf 1 juni kan je weer inschrijven aan de Genkse Academie. Veel kinderen maar ook volwassenen zijn op zoek naar een creatieve uitdaging. Mocht je twijfelen of dit iets voor jou is? Lees dan zeker verder! Want dit schooljaar maakt GA voor Kunst komaf met de veelgehoorde clichés.
NOTENLEER, IS DAT NIET TE SAAI?

Het mag gezegd: niet alle kinderen denken even positief over ‘notenleer’. Maar wist je dat GA voor Kunst de lessen al een tijdje anders opvat? In de klassen wordt al een tijdje gewerkt met de iPad om via apps noten en ritmes in te oefenen. De leerkrachten pakken het speels aan met quizjes en luisteroefeningen. Iedereen werkt zo op een eigen tempo. Zingen doen ze daar ook en daarbij gebruiken ze instrumenten zoals boomwhackers, bellen en trommels.

DANS, DAT IS TOCH ALLEEN VOOR MEISJES?

Tv-programma’s zoals ‘Sterren op de dansvloer’ doorbreken gelukkig al langer het cliché. Natuurlijk is dans niet alleen voor meisjes! Dans is beweging, dans is sport, dans is werken aan je houding en plezier beleven. En dat is goed voor iedereen. Kleuters kunnen al vanaf 4 jaar bij de academie terecht en verder hun dansvaardigheden vervolmaken tot 18 jaar.

ER GAAN TOCH GEEN VOLWASSENEN NAAR DE ACADEMIE?

Er staat absoluut geen leeftijd op het ontdekken en ontwikkelen van je talent. Toch zijn volwassenen wat onwennig als ze komen informeren over een opleiding. Gelukkig doen velen het toch. GA voor Kunst heeft immers het ideale aanbod voor volwassenen die een nieuwe hobby willen ontdekken of een oude passie willen oppikken.

WAT ALS IK GEEN PODIUMBEEST BEN?

Spreken voor een publiek, een theaterstuk opvoeren, … je hebt er wel een portie durf voor nodig. Maar daar helpt GA voor Kunst je graag bij. Als het podium echt niets voor jou is, dan biedt de woordafdeling nog andere mogelijkheden. De schrijversopleiding is er voor jongeren en volwassenen. Volgend schooljaar start ook de optie Poëzie.

MOET IK KUNNEN TEKENEN?

Neen, want tekenen kan je leren. Voorkennis is niet vereist. De richting Beeldende Kunst & Media wordt vaak nog onterecht de ‘tekenschool’ genoemd. Maar die vlag dekt de lading al lang niet meer. Hier gebeurt meer. De materialen en technieken waarmee tegenwoordig wordt gewerkt, zijn eindeloos. Denk aan animatiefilm voor kinderen, architectuur voor jongeren, boekdrukkunst, grafisch ontwerp of textiele kunst voor volwassenen. Heel wat mogelijkheden dus!

Schuilt er een artiest in jou?
Kom kennismaken met GA voor Kunst

Kennismakingsdag op zaterdag 10 juni, 10 tot 14 uur
GA voor Muziek, Woord & Dans - stadhuis (ingang Europalaan)

Opendeurdagen op 18, 19, 25 en 26 juni, 14 tot 18 uur
GA voor Beeldende Kunst & Media - Portavida, Welzijnscampus 9

de FINALE op 18, 19, 25 en 26 juni, 14 tot 18 uur

Dit is de jaarlijkse tentoonstelling met afstudeerwerken van de jongeren en volwassenen van GA voor Beeldende Kunst & Media - Thor Park Mijndepot, André Dumontlaan 67

Inschrijven kan vanaf 1 juni via de website van GA voor Kunst 

Lees hoe je kan inschrijven