Side to Side: van Limburg naar de kust

Op zijn tocht in een rolstoel van Limburg naar de kust passeerde Mario Sel op 29 en 30 oktober in Genk. Met zijn initiatief wil hij mensen met en zonder handicap samenbrengen en fondsen werven.

Op tien dagen tijd trekt Mario in zijn rolstoel van de ene kant van het land naar de andere. Zijn tocht kreeg de toepasselijke naam ‘Side to Side’ en begon op 29 oktober om op 7 november op zijn bestemming aan te komen. Onderweg hield hij halt in Genk op 29 en 30 oktober. De keuze voor Genk is niet lukraak. Met zijn passage wil hij de inspanningen van onze stad voor personen met een handicap in de verf zetten. Het stadsbestuur gaf hem alvast een cheque van 100 euro om ‘Side to Side’ te helpen realiseren.

Bewustwording en fondsen

Met zijn hero├»sche tocht wil Mario mensen met en zonder handicap verenigen en financiële middelen verzamelen voor de Vereniging voor spina bifida en hydrocephalus vzw. Die aandoeningen zijn beter bekend onder de noemer ‘open rug’ en ‘waterhoofd’, waar Mario zelf aan lijdt en waar hij mensen over wil informeren.

Muna en Co

De ontmoeting met het stadsbestuur vond plaats bij Muna en Co, een project van Ilse Maes op de Oude Markt. Bij Ilse volgde Mario vroeger zelf nog een zelfredzaamheidskamp in Maasmechelen, waaraan ook heel wat Genkse kinderen deelnamen.

Meer info

www.sidetoside.be