Sinterklaas komt naar Genk met gloednieuwe film

Gepubliceerd op maandag 10 oktober 2022 14.28 u.
Persbericht van 10 oktober 2022

De Sint en zijn vrienden komen eindelijk terug naar Genk! Na de succesvolle shows in de Limburghal en de voorstellingen in Euroscoop komen de Sint en zijn vrienden dit jaar eindelijk terug naar de Schouwburg in Genk, met een spektakel voor kinderen van 3 tot 103 jaar. Ze brengen een unieke combinatie van film en liveshow in de Schouwburg van het Genkse stadhuis. De Sint en zijn entourage staan samen met enkele bekende koppen op het podium: zo passeren acteur Koen Crucke en voormalig VTM-nieuwsanker Kathy Pauwels de revue.

In de splinternieuwe film ‘Sinterklaas en het geheim van de taart’ beleeft de kijker de avonturen van de Sint die zijn rare buren leert kennen. In de film krijgt acteur Koen ‘meneer spaghetti’ Crucke, de rol van reporter. Kathy Pauwels kruipt opnieuw achter de nieuwsdesk in haar rol als nieuwslezeres van de Sint.

Acteur Koen Crucke: “Ik kom graag naar Limburg, ik krijg er altijd een warme ontvangst. De opnames met de Genkse Sinterklaasvereniging waren een plezier. De ogen van een kind zien stralen bij het kijken naar de film: daar doe ik het voor.”

Presentatrice Kathy Pauwels: “Wat was het geweldig om nog eens achter de nieuwsdesk te kruipen! Het voelde heel vertrouwd. Als kind had ik soms schrik van de Sint, maar bij dit verhaal heb ik vooral veel moeten lachen.”

De opnames van de film vonden plaats in het stadhuis van Genk, enkele privéwoningen in de stad, de Gouverneurswoning in Hasselt en Camping Holsteenbron Zonhoven.

Genkse traditie

De stad verheugt zich elk jaar op de komst van de Sint en heeft er een traditie in opgebouwd. De Genkse Sinterklaasvereniging, vzw Animo, is niet aan zijn proefstuk toe. Al meer dan 30 jaar entertainen ze tienduizenden kinderen op verschillende plekken in Limburg met Sintshows.

Schepen Karel Kriekemans: “Vzw Animo brengt sinds jaar en dag het verhaal van de Sint tot leven voor de Genkse kinderen. We kijken uit naar hun reacties op dit nieuwe filmspektakel. De verwachtingen zijn hoog gespannen, met Koen Crucke in de cast”.

En ook Sinterklaas zelf kan niet wachten: “Mijn Sinterklaastenen kriebelen om de Genkse kinderen terug te zien.”

Cadeautjes voor iedereen

Dit jaar wordt er ook extra aandacht geschonken aan kwetsbare kinderen in de stad. Daarom organiseert Rotary Genk-Noord de actie ‘Verras elk kind met een cadeautje van de Sint’. Ze roepen zoveel mogelijk bezoekers van de show op om speelgoed mee te nemen. Dit wordt verzameld voor de show. Sint-Vincentius zorgt er dan voor dat elk kind een cadeau krijgt van de Sint.

Laatste tickets

Door overboekingen in het kader van ticketaankopen tijdens de corona-jaren, gaan er nog maar 1.500 plekjes in verkoop. Snel zijn is dus de boodschap! Tickets bestellen kan vanaf nu via Sintgenk.be.
Kijklustigen die nog kaartjes hebben van vorig jaar, kregen een mail met info over de nieuwe datum waarop hun tickets geldig zijn. Tickets kwijt? Die kan je opvragen via de website.

Voorstellingen:
Zaterdag 19 november: 13u30 - 15u30 - 17u30
Zondag 20 november: 11u00 - 13u30 - 15u30
Zondag 27 november: 13u30 - 15u30 - 17u30
Zondag 4 december: 13u30 - 15u30 - 17u30

Locatie:
Schouwburg in het stadhuis
Stadsplein 1, 3600 Genk.