Sinterklaas komt naar Genk met gloednieuwe film

Gepubliceerd op donderdag 14 oktober 2021 15.19 u.
Persbericht van 14 oktober 2021

Na de succesvolle shows in de Limburghal en de voorstellingen in Euroscoop komen de Sint en zijn vrienden dit jaar naar de Schouwburg in Genk. Ze brengen een uniek spektakel waarbij film en liveshow gecombineerd worden. De Sint en zijn vrienden spelen en zingen live mee in de zaal! Acteur Koen Crucke en voormalig nieuwsanker van VTM Kathy Pauwels geven mee vorm aan de affiche.

Bekende gezichten

In de splinternieuwe film ‘Sinterklaas en het geheim van de taart’ beleeft de kijker de avonturen van de Sint die zijn rare buren leert kennen. In de film kreeg de acteur Koen Crucke, beter gekend als ‘meneer spaghetti’ uit Samson en Gert, de rol van reporter. Kathy Pauwels kruipt opnieuw achter de nieuwsdesk in haar rol als nieuwslezeres van de Sint.

Acteur Koen Crucke: “Heel fijn dat we na een periode van stilzitten weer vanalles mogen doen. Ik kom trouwens graag naar Limburg met altijd een warme ontvangst. De opnames met de Genkse Sinterklaasvereniging waren heel aangenaam. En als ik de ogen van een kind zie stralen bij het kijken naar de film geeft me dat echt veel voldoening.”

Presentatrice Kathy Pauwels: “Wat was het geweldig om nog eens achter de nieuwsdesk te kruipen. Het voelde heel vertrouwd. Vroeger als kind had ik soms schrik van de Sint, maar bij dit verhaal heb ik vooral veel moeten lachen. Vroeger bij VTM kwam er ieder jaar een hulpsint langs. Dat bleek een acteur van Familie te zijn. Het was altijd héél moeilijk om mijn lach in te houden!”

De opnames van de film vonden plaats in het Stadhuis van Genk, enkele privéwoningen in Genk, de Gouverneurswoning in Hasselt en Camping Holsteenbron Zonhoven.

Genkse traditie

Sinterklaas in Genk is een vast gegeven. Na de gekende shows in de Limburghal en de voorstellingen in de vroegere Euroscoop trekt vzw Animo dit jaar naar de Schouwburg in Genk. De Genkse Sinterklaasvereniging is niet aan zijn proefstuk toe. Al meer dan 30 jaar hebben ze tienduizenden kinderen op verschillende plekken in Limburg geanimeerd met Sintshows. In samenwerking met Stad Genk voorziet de vzw ook dit jaar een hedendaags spektakel voor kinderen van 3 tot 103 jaar.

Burgemeester Wim Dries: “We zijn enorm blij dat we in samenwerking met vzw Animo de Sint dichter bij de Genkse kinderen kunnen brengen. Dat Koen Crucke meespeelt in de film is alleen maar iets waar we fier op kunnen zijn.”

Sinterklaas: “Mijn Sinterklaastenen kriebelen om de Genkse kinderen terug te zien”


Tekenwedstrijd

Ter gelegenheid van de Sintfilm lanceren stad Genk en vzw Animo een tekenwedstrijd waarbij de deelnemers kans maken op één van de vijf gratis duotickets. Download de tekening via www.sintgenk.be of haal ze af aan de onthaalbalie van het stadhuis, bij jeugdcentrum rondpunt 26 of in de bibliotheek van Genk. Dien de tekening in voor maandag 15 november in de Sintbrievenbus in het stadhuis (Stadsplein 1, Genk). Vergeet zeker je naam, achternaam, emailadres en telefoonnummer niet in te vullen. De winnaars worden op woensdag 18 november bekendgemaakt.

Praktische info

De Sintfilm met liveshow speelt zich af op 20, 21 en op 28 november.
Tickets bestellen kan vanaf 15 oktober via sintgenk.be

Voorstellingen:
Zaterdag 20 november: 13u30 - 15u30 - 17u30
Zondag 21 november: 11u00 - 13u30 - 15u30
Zondag 28 november: 13u30 - 15u30 - 17u30

Locatie:
Schouwburg in het stadhuis
Stadsplein 1, 3600 Genk.