Sitetours

Genk is een stad in volle uitbouw en ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben het stadsbestuur, het OCMW en andere partners sterk ingezet op de (her-)ontwikkeling van heel wat Genkse sites. Dan gaat het over de drie voormalige mijnsites en nog enkele andere. Elke site krijgt zo stilaan een eigen identiteit, focus en functies. Elke van deze plekken vormt op zich een troef, samen versterken ze de stad nog meer en maken ze van Genk een stad die klaar is voor de toekomst. De sites maken Genk aantrekkelijk voor bezoekers en toeristen, ondernemers en werknemers en last but not least voor de Genkenaren zelf.


Het is dan ook logisch dat heel wat inwoners geïnteresseerd zijn in deze Genkse sites: wat is het verhaal erachter, wat is de stand van zaken, wat staat nog op stapel? Daarom voorziet het stadsbestuur de sitetours: een aanbod van presentatie + rondleiding + drankje, speciaal op maat van de Genkenaar, door een stadsmedewerker, voor groepen van minimaal 10 en maximaal 25 personen. Deelnemende sites zijn C-mine, Thor Park, SportinGenk Park, Portavida en ZOL.


Er is een vast aanbod van twee momenten per maand per site. Groepen die een speciale vraag hebben omwille van hun grootte (meer dan 25 personen) of het moment waarop ze de sitetour wensen te doen, kunnen contact opnemen voor een rondleiding op maat. Inschrijven gebeurt bij voorkeur online ofwel telefonisch. C-mine bezoekersonthaal vormt het centrale administratieve / organisatorische aanspreekpunt.


Dit aanbod is volledig gratis voor Genkenaren, maar reserveren is nodig ten laatste één week op voorhand. Niet-Genkse groepen kunnen blijven gebruik maken van het bestaande toeristische / bezoekersgerichte aanbod van Visit Genk.