SOS verveling: jeugd blijf in uw kot!

Gepubliceerd op dinsdag 31 maart 2020 15.36 u.
De coronamaatregelen treffen het Genks aanbod voor kinderen en jongeren enorm. Maar het weerhoudt onze stad er niet van om hier creatief mee om te springen. Heel wat organisaties proberen onze jeugd vanachter hun computer aan huis te houden.
GIGOS IN DE WIJKEN

Bij jeugdwelzijnswerk GIGOS animeren ze kinderen, tieners en jongeren uit de Genkse wijken met een leuk online aanbod. Dat doen ze via Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok. Iedereen mag deelnemen! Elke dag worden er online spelletjes gespeeld en uitdagingen gelanceerd. Regelmatig kunnen kids workshops volgen zoals handlettering van Luid & Duidelijk of de dans- en bewegingsactiviteiten voor ouder en kind met Colour The Streets. 

Deelnemen is simpel: volg GIGOS Jeugdwelzijnswerk op hun sociale media en stuur een berichtje met de naam, leeftijd en de wijk waar je woont naar info@gigos.be of via een privéberichtje op Facebook.

KRUIP IN HET UNIFORM VAN JE JEUGDBEWEGING!

Geen weekend zonder Chiro of Scouts, zelfs in tijden van corona. Via de Facebookgroep ‘De Online Jeugdbeweging’ hoef je als lid van een jeugdbeweging in het weekend geen leuke activiteiten te missen. Genkse jeugdbewegingen scharen zich ook achter Genk Helpt. Scouts Genk-Centrum doet bijvoorbeeld boodschappen of klusjes voor mensen die alleen zijn. Chiro Kris-Kras schreef dan weer een verhaaltje rond het virus op maat van kinderen. Die kan je lezen op hun Facebookpagina.

Jeugdbewegingen met vragen over corona kunnen trouwens terecht bij Jongerenorganisatie De Ambrassade. Hun website www.ambrassade.be heeft een vraag- en antwoordpagina.

DUIK IN VILLA BASTA’S VOORRAADKAST


De Voorraadkast van Villa Basta is een schatkist met creatieve ideeën. Deze jongerenorganisatie ontwikkelde een handig platform voor kinderen en jongeren met leuke uitdagingen en activiteiten. Zo kan je leren tekenen met koffievlekken of groene vingers ontwikkelen met je zelfgemaakte serre. De Voorraadkast is eindeloos groot en wordt ook bijgevuld.

Bovendien kan je via de Facebookgroep van Voorraadkast je eigen creaties met anderen delen. De Voorraadkast vind je via voorraadkast.

villabasta.be

Lees ook nog deze tips: 


1. Houseparty-App: Hiermee bouw je in huis een feestje en zie je je vrienden online.

2. Jeugdhuis PAND: elke vrijdagavond dj-sets livestream. Volg PAND op Facebook en Instagram!

3. Tussen Kunst en Quarantaine: de Instagrampagina @tussenkunstenquarantaine geeft je grappige uitdagingen. Wie kan op de meest originele manier beroemde kunstwerken nabootsen?

Nood aan een babbel? 

Wekenlang niemand anders 'echt' kunnen zien dan je naaste familie, weegt vast en zeker op de stemming in huis. Vervelende broertjes of zusjes, die geen privacy gunnen of ouders die het zwaar hebben omdat ze thuis zijn, thuis werken of net omdat ze buitenshuis moeten gaan werken. Probeer afstand te nemen van de situatie en bel desnoods een hulplijn om even je verhaal kwijt te geraken. 

VOOR JONGEREN

Jongerentelefoon Awel: T 102 - ook chat en mail: www.awel.be
JAC, Jongerenonthaal: T 011 85 00 05 - ook chat en mail: www.caw.be
OVERKOP in Jeugdcentrum Rondpunt 26 bereikbaar voor hulpvragen via genk@overkop.be, Facebook en Instagram. Like en doe mee aan de spelactiviteiten.

VOOR OUDERS: 

Campus O3 - Huis van het Kind ontvangt geen bezoekers, maar blijft telefonisch en online bereikbaar voor al je vragen, twijfels of zorgen over de opvoeding.
Elke werkdag beschikbaar van 9 tot 17 uur:
T 089 36 79 40
E info@campuso3.be

Kind & Gezin: T 078 150 100.

Of via Facebook: Campus O3, Kind & Gezin én Kind & Taal hebben een eigen Facebookpagina.
Geef ons een like en blijf op de hoogte! We zijn actief met info, advies, verhalen, knutseltips,
recepten, enzovoort!