Nieuwe uitdagingen in het sportbos

Gepubliceerd op dinsdag 29 maart 2022 15.01 u.
Er beweegt wat in SportinGenk Park! Een gloednieuw BMX-parcours heeft een eigen plekje gekregen vooraan op de site. Ook de Finse piste werd opgeknapt en uitgebreid. Wailander en Lotte zijn echte SportinGenkers en hebben het alvast uitgetest.
OLYMPISCHE DISCIPLINE

Na Kattevennen heeft ook SportinGenk Park een eigen BMX-parcours. BMX is een explosieve wielersport die snelheid, behendigheid en vooral fietsbeheersing combineert. Het parcours over steile hellingen is vergelijkbaar met dat van een motorcrossterrein.

Sinds 2008 is het een Olympische discipline en zijn er heel wat beoefenaars onder de jeugd. Ook de zevenjarige Wailander is helemaal door de sport gebeten. Hij heeft enkele weken geleden als allereerste het BMX-parcours mogen uittesten. “Ik vind het écht heel tof,” zegt hij, “Ik heb me volledig kunnen uitleven. De baan heeft alles wat nodig is: een startheuvel, hindernissen, bochten en heuveltjes. Best spannend.”

ALTIJD EEN HELM

Het nieuwe parcours is ook geschikt voor beginnende BMX-fietsers. Wailander is ondanks zijn erg jonge leeftijd geen beginner meer. Toch denkt hij dat iedereen die van avontuurlijk fietsen houdt, hier terecht kan. “Proberen kan nooit kwaad. Maar kijk best ook even op het infobord hoe je er veilig aan begint. Ik draag altijd mijn helm”, verzekert hij.

Op woensdag 13 april om 14 uur wordt het BMX-parcours feestelijk geopend!

MEER FINSE PISTE

Ook de uitbreiding van de Finse piste in het Sportbos is nu een feit. Lotte Cauberghs verkende de nieuwe piste dat nu een lengte van 4 km heeft. Daarmee is het een van de langste Finse pistes van Vlaanderen. “Ik geniet van de zachte stabiele ondergrond met de laag houtsnippers”, zegt Lotte. "Dankzij de schokdemping is het veel minder belastend om te lopen." De piste is nu een stuk langer. Nieuwe bewijzering geeft de richting én het aantal gelopen kilometers aan. Zo kan je onbezorgd lopen. Ook ’s avonds, want het licht brandt tot 22.30 uur!”

Wie zich wil voorbereiden op Genk Loopt (6 t.e.m. 8 mei) is hier aan het juiste adres!

Ken jij onze SportinGenkers al?

Wailander en Lotte zijn SportinGenkers. Zij proberen andere Genkenaren nog meer aan het sporten of bewegen te krijgen met motiverende verhalen.

Lees hier hun verhalen en dat van andere SportinGenkers