Sportieve pret voor jong en oud: nieuwe Genkse sportzaal opent feestelijk de deuren

Gepubliceerd op maandag 19 september 2022 10.17 u.
Persbericht van 17 september 2022

In het Genkse Winterslag opent zaterdag 17 september de nieuwe sportzaal ‘El Dorado’. Hier kunnen buurtbewoners en andere sportievelingen voortaan terecht voor verschillende gevechtsporten en wordt dit de zesde buurtsportlocatie in Genk.

Misschien doet ‘El Dorado’ wel een belletje rinkelen. Het gebouw in de Hortensiastraat in Winterslag werd vroeger gebruikt door Gigos vzw, een vereniging die zich inzet voor jeugdwelzijn in Genk. Zij verhuisden in 2020 en zo kwam er een locatie vrij voor de stad.
“Meer sport in de wijk is een goede zaak voor de bewoners. We hoorden bovendien van meerdere vechtsportclubs dat ze op zoek waren naar een nieuwe locatie om hun werking verder uit te bouwen. De beslissing om van El Dorado een sportzaal te maken, was dus een logische stap en we hebben er snel werk van gemaakt,” vertelt schepen van Sport Kathleen Parthoens.

Grondige renovatie

De stad stelde een budget van 40.000 euro ter beschikking. Daarmee werden de ruimtes omgevormd tot een sportzaal. Het sanitair en de elektriciteit werden aangepast, nieuwe branddeuren geplaatst, de muren kregen binnen en buiten een ferme lik verf en er werd vechtsportmateriaal voorzien: een vechtsportvloer met een gezamenlijke oppervlakte van 160 vierkante meter, 15 bokszakken en een boksring.

Sport voor kinderen en gevechtsport

De laatste werken zijn intussen afgerond, El Dorado is helemaal klaar voor de opening. Buurtsport, Team Ait Azzi en Team Mix Fighter zijn de clubs die er hun intrek nemen. Buurtsport i.s.m. ‘Sportpret vzw’ is een vereniging die een naschools sport- en spelaanbod voorziet voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Ze faciliteren bewegen en spelen door laagdrempelige activiteiten te organiseren voor kinderen die opgroeien in een maatschappelijk kwetsbare situatie. El Dorado is de zesde buurtsportlocatie in Genk.

Team Ait Azzi en Team Mix Fighter zijn twee Genkse vechtsportclubs. Bij de eerste ligt de focus op kickboksen en Muay-Thai, de tweede spitst zich toe op MMA en fitboksen.

“We focussen bij El Dorado dus op twee takken: sport voor kinderen en gevechtsport,” vult burgemeester Wim Dries aan. “Maar laat je door die laatste categorie vooral niet afschrikken: de twee vechtsportclubs bieden lessen aan voor iedereen die graag fit wil zijn”, verzekert hij.

Feestelijke dag

“Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op zaterdag 17 september tijden de opening. We doen dat met een leuk programma: er zijn springkastelen voor jong en oud en je kan de vechtsportclubs in actie zien. We beginnen er aan om 9.30 met springkastelen en randanimatie en vanaf 14.30 zijn er ook demonstratietrainingen. Om 15.45 openen we het gebouw officieel en bieden we een hapje en drankje aan,” aldus schepen Parthoens.