Stad Genk komt met extra jobbonus

Gepubliceerd op donderdag 14 december 2023 14.20 u.
Persbericht van 14 december 2023

Genkenaren die in het jaar 2022 minder dan € 1.750 bruto per maand verdienden, kunnen rekenen op een extra jobbonus van stad Genk. Met die bijkomende toelage wil het stadsbestuur bewoners die minder verdienen een duwtje in de rug geven, maar ook niet-werkenden aanmoedigen om actief op zoek te gaan naar een job.


Op basis van het maandelijks brutoloon van het jaar 2022 kende de Vlaamse Overheid al een jobbonus toe aan een brede groep werknemers. Die toelage vormt een extra steun aan wie minder verdient, maar moedigt ook werklozen aan om aan de slag te gaan. Met dat in het achterhoofd kiest het Genkse stadsbestuur nu voor een stedelijke jobbonus, bovenop de jobbonus van de Vlaamse overheid.

“Genkse werknemers die in 2022 €1.749 bruto per maand of minder verdienden, hebben recht op de bijkomende jobbonus. Concreet zullen ruim 700 Genkenaren hiervan kunnen genieten”, aldus schepen Yilmaz Kurtal, bevoegd voor Werk.

Personen die aan de voorwaarden voldoen, kunnen de jobbonus vanaf 1 januari tot en met 31 december 2024 aanvragen via het aanvraagformulier. Het aanvraagformulier en een overzicht van de voorwaarden zijn vanaf januari te vinden via www.genk.be/jobbonus. Het schepencollege buigt zich vervolgens over de aanvraag. Indien het licht op groen staat en de persoon aan de nodige voorwaarden voldoet, wordt de jobbonus uitgekeerd. De bijkomende toelage komt dan overeen met de helft van het bedrag van de jobbonus die door de Vlaamse Overheid wordt uitgekeerd aan de persoon in kwestie.