Stad Genk lanceert virtuele stadswandeling met gids voor senioren

Gepubliceerd op woensdag 27 oktober 2021 11.17 u.
Persbericht van 27 oktober 2021

Dienst Toerisme van Stad Genk werkte speciaal voor senioren een nieuwe activiteit uit. Tijdens ‘Gids komt naar je toe’ gaat de gids letterlijk naar de groep toe. Met een geluidsinstallatie en scherm worden herinneringen opgehaald aan de hand van fotomateriaal van vroeger en nu.

Centrum centraal

Tijdens ‘Gids komt naar je toe’ staat het stadscentrum van Genk centraal. Een ervaren gids neemt de groep of vereniging mee op verkenning in het centrum via fotomateriaal van vroeger (vanaf 1940) en nu. En dat zal heel wat herinneringen oproepen.

Met dit nieuw toeristisch product hoopt de stad senioren, verenigingen, maar ook minder mobiele personen te laten genieten van herkenbare plekken uit hun jeugd en hen te informeren over de recente ontwikkelingen in het centrum.

Schepen van Toerisme, Karel Kriekemans vult aan: “Een aantal herkenbare gebouwen en plekken zoals de Stationsstraat, Winterslagstraat, Molenstraat en Sint-Martinuskerk passeren de revue tijdens ‘Gids komt naar je toe’. Maar ook het Molenvijverpark, dat vroeger een geliefkoosde plek was voor landschapsschilders en nu een invulling krijgt als ontmoetingsplek voor Genkenaren, wordt aan de hand van fotomateriaal onder de loep genomen. Een activiteit waarbij we senioren meer willen betrekken bij toerisme in eigen stad.”

Genkse koekjes

Wie deelneemt aan ‘Gids komt naar je toe’ kan zich ook inschrijven op een assortiment Genkse koekjes. Een smakelijk pakketje die je de multiculturele keuken van Genk laat proeven. Onder andere Italiaanse, Griekse, Turkse, Belgische en Poolse koekjes worden in een leuk pakketje gepresenteerd en kunnen tijdens de activiteit geproefd worden.

Praktisch

Reserveren voor deze activiteit kan vanaf 1/11
Kostprijs gids: €70,00
Kostprijs Genker koekjes - €12,50 per pakket, totaalprijs afhankelijk van grootte van de groep
Info & reservatie via groepsactiviteiten@genk.be en www.visitgenk.be/groepen

Foto’s van het product kan je downloaden via onderstaande link:
https://share.genk.be/public/folder/So8-FsfjMUCG_gM2uCge_A/Gids%20komt%20naar%20je%20toe