Stad Genk maakt zich klaar voor een schaatsend en shoppend eindejaar in goudgloed

Gepubliceerd op woensdag 1 december 2021 16.18 u.
Persbericht van 1 december 2021

Van 10 december tot en met 9 januari baadt Stad Genk in de eindejaarssfeer met een gouden gloed doorheen de binnenstad en een schaatsbaan op de Grote Markt. De stad wil daarmee sfeer en gezelligheid brengen in het stadscentrum rond de eindejaarsperiode. Voor de shoppers wordt er tot 35.000 euro aan cadeaus voorzien.

Light versie ‘Genk Wintert’

Wie bekend is met Genk Wintert weet dat de stad rond eindejaar in een gezellige sfeer baadt met een schaatsbaan en horecachalets. Ook dit jaar neemt de ijspiste een centrale rol in op de Grote Markt, aangevuld met een pop-up Winterbar voor de toeschouwers.

Schepen van Evenementen Karel Kriekemans: “Rekening houdend met de stijgende coronabesmettingen organiseren we Genk Wintert dit jaar in een light versie. We wouden het zeker mogelijk maken dat kinderen en jongeren kunnen schaatsen in het centrum en dat vrienden of familie ook toezicht kunnen houden en toekijken. De schaatsbaan en de pop-up Winterbar zullen dagelijks geopend zijn van 12u00 – 21u00, maar het traditionele winterdorp met optredens en evenementen zoals de New Years Bang zullen we dit jaar niet laten doorgaan. ”

Voorzorgen op het terrein

Om een goede luchtcirculatie te garanderen wordt de schaatsbaan en de pop-up Winterbar gedeeltelijk van een overkapping voorzien, maar wordt het geheel niet afgesloten en blijft het een open concept.

“Onder de tenten zal een mondmaskerplicht gelden, met uitzondering voor wie zittend consumeert in het horecagedeelte en de schaatsers op de schaatsbaan. Voor alle andere verplaatsingen op het terrein dient men een mondmasker te dragen. We voorzien hier ook op verschillende plaatsen alcoholgel om de handen te ontsmetten”, vult schepen Kriekemans aan.

Gouden gloed doorheen de straten

Ook in de binnenstad wordt er voor extra sfeer gezorgd. Etalages kleuren goud met hartverwarmende quotes en doorheen de straten zijn er tal van gouden elementen om in de eindejaarsstemming te komen.

Heel wat winkels in de binnenstad doen de deuren open tijdens de koopzondagen van 12 en 19 december.
35.000 euro aan cadeaus te winnen
Om de lokale handel te stimuleren beloont de stad, in samenwerking met het centrummanagement, de ‘winkelhierders’ met bijna 35.000 euro aan cadeaus.

“Bij elke aankoop van 10 euro krijgt men een stempel. Wie 5 unieke stempels verzamelt op zijn of haar spaarkaart kan dat inruilen voor een gouden munt in de handelszaken. De munt geeft je op zijn beurt toegang tot de ‘Doe Es Genk-automaten’ in het centrum waar je tal van leuke cadeaus kan winnen”, vult schepen van Economie Toon Vandeurzen aan.

MEER INFO
www.winteringenk.be