Stad Genk maakt zich opnieuw klaar voor Battle of Thor

Gepubliceerd op zaterdag 11 september 2021 10.35 u.
Persbericht van 11 september 2021

Op zondag 12 september 2021 kan de sportieveling opnieuw het beste van zichzelf geven tijdens de zesde editie van de obstacle run ‘Battle of Thor’. Na een geannuleerde editie in 2020 vindt de Battle of Thor dit jaar opnieuw plaats in het Thor Park. De hindernissenrace wordt dit jaar georganiseerd door stad Genk in samenwerking met Golazo Sport, de gemeente As, JCI Genk en het Agentschap Natuur & Bos. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 11 september.

Terug van weggeweest

“Als sportstad zijn we erg tevreden dat we dit jaar opnieuw de Battle of Thor mee mogen organiseren. Zo kunnen we mensen van en buiten Genk aanzetten om aan sport te doen en tot het uiterste te gaan in één van onze prachtige natuursettings” zegt burgemeester Wim Dries.

De Battle of Thor is ondertussen een gekend gegeven in en ver rond Genk. Het initiatief waar JCI Genk in 2014 haar schouders onder zette won al snel aan populariteit en trekt jaarlijks een 6.000-tal deelnemers. “Wegens corona kon de editie van 2020 vorig jaar niet doorgaan, maar nu zijn we terug van weggeweest” zegt schepen van Sport Kathleen Parthoens. De run maakt sinds enkele jaren deel uit van de AA Drink Spartacus Series. De Battle of Thor in Genk op 12 september is de eerste afspraak in de Series van 2021.

Voor jong en oud

De Battle of Thor is er voor jong en oud. Echte diehards kunnen kiezen voor het parcours van 12 km met een 25-tal hindernissen die in en om Thor Park op de oude mijnterrils van Waterschei liggen. Daarnaast is er een parcours van 7 km met een 15-tal hindernissen en een Family Run van 3 km met een 8-tal hindernissen. Iedere deelnemer krijgt een uniek T-shirt en ontvangt een medaille aan de finish, ongeacht de tijd waarin het parcours werd afgelegd. Deelnemers kunnen bij inschrijving kiezen voor een startblok met of zonder tijdsregistratie.

“Het is mooi om te zien hoe divers het publiek is tijdens de Battle of Thor. Van sportclubs tot gezinnen, fervente sporters maar ook vrijgezellengroepjes,… Iedereen ziet wel een uitdaging in deze fantastische wedstrijd. Voeg daar nog het unieke decor van het Thor Park aan toe en je hebt alles voor een top sportdag” aldus schepen Kathleen Parthoens.

Nieuwe hindernissen


Naast de klassiekers zoals de Ramp Attempt, Tobogaaan en Terril flying zullen er dit jaar ook enkele nieuwe uitdagingen op het parcours komen. Meer info over de verschillende hindernissen vind je via de website en social media van AA Drink Spartacus series.

Het aantal starters wordt nog beperkt tot maximaal 150 per wave, om zo een vlotte doorstroming op het parcours te garanderen en eventuele files en opstoppingen te vermijden. Uiteraard moet elke deelnemer zich aan de geldende coronamaatregelen houden.

Praktisch

Inschrijven voor de Battle of Thor kan nog tot en met zaterdag 11 september of tot de deelnemerslimiet bereikt is. Meer info en inschrijvingen via www.aadrinkspartacusseries.be