Stad Genk ondersteunt werking JCI Limburg: 45.000 euro voor jonge ondernemers

Gepubliceerd op maandag 23 mei 2022 11.45 u.
Persbericht van 23 mei 2022

De stad Genk blijft investeren in ondernemerschap. Daarom zet ze de komende drie jaar een structureel partnerschap met JCI Limburg op, waarbij ze de werking jaarlijks met 15.000 euro ondersteunt.

Al sinds 1915 verenigen high potentials, leiders en ondernemers tussen de 18 en 40 jaar zich wereldwijd bij Junior Chamber International (JCI) om zichzelf en de wereld om hen heen te verbeteren. In België is JCI actief in 47 lokale afdelingen verspreid over alle provincies. Het werkt aan straffe businessprojecten, interessante vormingen, gemeenschapsprojecten, internationale congressen en bovenal aan binding en vriendschap onder het motto 'Developing Leaders for a Changing World'.

JCI Limburg dankt haar bestaansrecht aan de drie lokale afdelingen Genk, Hasselt en Haspengouw. Zij verenigen in JCI Limburg de krachten om samen projecten te kunnen realiseren die het lokale niveau overstijgen. Daarnaast hebben de lokale afdelingen elk een sterke eigen werking met talrijke vormingsactiviteiten en projecten.

“JCI Limburg staat of valt als vereniging met het engagement van leden die zich volop smijten in projectwerking. De laatste jaren zijn daar vele spraakmakende evenementen uitgevloeid: [18-28] op C-Mine, The Jobdate op de voormalige Ford-site en recent een unieke editie van de JCI Award in Haven Genk onder leiding van Benjamin Van Wijnendaele (JCI Genk). We kunnen daarbij al vele jaren rekenen op een sterke relatie met Stad Genk,” legt huidige voorzitter van JCI Limburg Bart Van Proeyen uit. “De stad Genk staat JCI Limburg met raad en daad bij. Hun engagement in deze samenwerking geeft onze verschillende commissies het broodnodige vertrouwen om tijdens elk project tot het uiterste te gaan. Wij kijken vol ongeduld uit naar wat komen gaat. Eén ding staat vast: in Genk viert ondernemerschap hoogtij.”

Schepen van Economie Toon Vandeurzen: “De stad Genk ondersteunt de werking van JCI Limburg omdat het om jong geëngageerd ondernemerschap gaat. Een thema dat zeer belangrijk is voor de stad Genk, waarop ze de komende jaren verder wil inzetten. Door de samenwerking met JCI Limburg kunnen er mooie en inspirerende events op het grondgebied van onze stad georganiseerd worden waarbij onze eigen ondernemers en jongeren kunnen netwerken en participeren.”