Stad Genk verhoogt vaccinatiegraad door doelgerichte prikmomenten

Gepubliceerd op vrijdag 10 september 2021 10.48 u.
Persbericht van 10 september 2021

De voorbije week organiseerde Stad Genk in samenwerking met de ELZ Kemp en Duin vzw mobiele prikmomenten in verschillende scholen in het middelbaar onderwijs. Vandaag werd de actie afgesloten met 486 prikken bij -18 jarigen. 343 prikken werden effectief op school gezet. Daarnaast zette de organisatie ook extra middelen in om bijkomende open prikdagen te organiseren. Tijdens de open prikdag van 8 september werden nog 143 jongeren gevaccineerd.

Succesvolle week

Met veel voldoening kijkt de organisatie terug op de voorbije week. Maar liefst 486 jongeren onder 18 jaar lieten zich deze week vaccineren tijdens de mobiele prikmomenten. “Door deze extra prikken komen we een stuk dichter bij het Vlaamse gemiddelde. Dat is een flinke stap in de goede richting en naar het normale leven” aldus burgemeester Wim Dries. Ook de scholen zijn dankbaar en tevreden met de opkomst.

Grootste succes bij de eerste en tweede graad

Hoewel jongeren uit alle jaren zich lieten vaccineren is er toch een duidelijke meerderheid afkomstig uit de eerste graad en tweede graad. Leerlingen onder 16 jaar hadden steeds toestemming van de ouders nodig om gevaccineerd te worden.

Open prikdagen in de wijken

Deze week waren er niet enkel mobiele prikmomenten in de scholen. De stad Genk en de ELZ Kemp en Duin vzw zette voorbije weken alles op alles om nog zoveel mogelijk mensen te bereiken. Daarom werden er ook mobiele prikmomenten georganiseerd in de verschillende wijken waar de vaccinatiegraad momenteel onder het gemiddelde ligt. “We willen als organisatie zeker zijn dat we er alles aan hebben gedaan om iedere bewoner van Genk te bereiken. Daarom zijn we de voorbije week de wijken in getrokken om ook daar de mensen te activeren om zich alsnog te laten vaccineren” vertelt Wim Dries. Vanavond is er nog een prikmoment in Waterschei. Volgende week zullen er nog 3 info-sessies met huisartsen en bijkomende prikmomenten plaatsvinden.

Laatste call to action

Wie zich tot heden nog niet heeft laten vaccineren kan nog terecht op één van de vier open prikdagen op 16, 18, 23 en 29 september in de Limburghal in Genk. De stad Genk en de ELZ Kemp en Duin vzw proberen hiermee nog een laatste keer te overtuigen en willen op deze manier nog een laatste sprint trekken met oog op een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad.

MEER INFO

De meest recente cijfers i.v.m. de vaccinatiegraad in Genk zijn te vinden op:
www.genkincijfers.be