Stad Genk viert 10 jaar Iedereen donderdagt

Gepubliceerd op woensdag 20 april 2022 13.38 u.
Persbericht van 20 april 2022

Op donderdag 5 mei start de 10e jaargang van Iedereen donderdagt. Zo’n 45 Genkse horecazaken organiseren na twee jaar coronapauze opnieuw sfeervolle avonden in het stadscentrum met een sterk muzikaal programma. Elke eerste donderdag van de maand, van mei tot september, kan je in het centrum terecht voor een sterk muzikaal programma, sfeer, gezelligheid en voordelige culinaire hoogstandjes.


“Bij de start van Iedereen donderdagt in 2011 wilden we meer avondbeleving creëren met een aanbod dat zoveel mogelijk zelf door de Genkse horeca werd ingevuld”, aldus schepen van Economie Toon Vandeurzen. “Om de handelaars een duwtje in de rug te geven ontvangt iedere horecazaak in Genk centrum die tijdens Iedereen donderdagt een optreden programmeert een subsidie van max. 200 euro per editie.”

Inmiddels is Iedereen donderdagt een vaste waarde geworden in Genk. “Na twee jaar coronapauze nodigen we de Genkenaren uit om terug te doen waar ze goed in zijn: buitenkomen om samen te genieten van een drankje en een Genkse stok/arosticini” nodigt schepen van economie Toon Vandeurzen uit.

Meer dan één happy hour

De deelnemende horecazaken bieden verschillende happy hour-formules aan, variërend van een gratis aperitief bij de maaltijd, één kopen één gratis, een speciaal Iedereen donderdagt-menu en meer. In 20 zaken, verspreid over het stadscentrum, geniet je bovendien van liveoptredens.

Sfeer met Genks talent

Op de Grote Markt kan je rustig verpozen op de hippe terrassen. De sfeermarkt op het Sint-Martinusplein biedt overheerlijke zuiderse specialiteiten, een groot aanbod aan voordelige dranken en leuke gadgets. Aan het Stadsplein staat opnieuw een podium voor Genks talent, waar je nieuwe bands kan leren kennen aan het kampvuur, vanop de schommelstoelen of boomstammen. Anna & Florian bijten de spits af, waarna partyrockband The Juliets voor een feestje zorgt.

Kinderanimatie

Tot 21 u. wordt op de Grote Markt kinderanimatie voorzien. Zo komt op 5 mei Harrie Piaggio en zijn snoepfabriek. Harrie vertrok samen met mecanicien Ricardo vanuit Italië om de wereld te ontdekken en een beetje mooier te maken met zijn eigen mobiele snoepfabriek. Harrie en Ricardo leren de kinderen om heerlijk snoep te maken met een grap en een lach!