Stad Genk zet meest toegankelijke winkel in de bloemetjes: en de winnaar is...

Gepubliceerd op vrijdag 17 november 2023 14.08 u.
Persbericht van 15 november 2023

Bel & Bo op de Hasseltweg is de toegankelijkste kledingwinkel in Genk. Op 15 november ontvingen enkele medewerkers met gepaste trots de toegankelijkheidsprijs 2023 uit de handen van schepen Sara Roncada van Sociaal Welzijn.

Met de toegankelijkheidsprijs bekroont de stad Genk elk jaar de handelaar die de meeste inspanningen doet om personen met een handicap welkom te heten. Zowel op het vlak van emotionele als fysieke toegankelijkheid moet een laureaat goed scoren om de prijs binnen te rijven. In beide categorieën stak Bel & Bo duidelijk boven de concurrentie uit. “De winkelbediendes stellen personen met een handicap met hun grote hulpvaardigheid meteen op hun gemak”, legt schepen van Sociaal Welzijn, Sara Roncada uit. “Ook de aangepaste kleedkamer, de inrichting van de winkel zelf en de ruimte tussen de rekken verantwoorden de keuze voor deze verdiende winnaar."

De winnaar ontvangt 1.250 euro en een mooi bord om in de winkel op te hangen.

ToeGENKelijk award

Naar jaarlijkse gewoonte ontvangt ook een stadsdienst een award van de ‘Adviesraad voor Personen met een handicap’. “Dit jaar willen we de dienst Bouw en Infra graag extra in het zonnetje zetten voor hun vlotte en constructieve samenwerking”, vertelt Corrie Steegmans, voorzitter van de Raad. “Bij de uitvoering van de vele infrastructuurprojecten in onze stad, pikten ze de feedback van de Adviesraad voor Personen met een Handicap telkens erg positief op.”