Genk, stad vol van natuur

Van 28 april tot 1 mei 2022 is Genk even de groene hoofdstad van Europa. Vier dagen lang vindt hier het evenement ‘Genk. Stad vol van natuur’ plaats. Dit natuurfestival omkadert de ‘Connecting Nature Impact Summit’ op Thor Park. Dat internationaal congres rondt vijf jaar onderzoek in tien Europese steden af, waaronder Genk. Tijdens inspirerende lezingen, debatten en workshops verkennen internationale en lokale deelnemers hoe de natuur oplossingen kan aanreiken voor een leefbare stad.

NATUUR!

Tegelijk nodigen we alle Genkenaren uit om deel te nemen aan een goed gevuld programma rond natuur. Want wij hebben de natuur meer dan ooit nodig. Zeker ook in steden, want hier is de klimaatverandering nog meer tastbaar. Laten we dus samen werken aan de groene steden van morgen. Want groen vermindert luchtvervuiling, voert regenwater af en verkoelt in warme periodes.

Investeren in de natuur brengt bovendien veel meer op dan alleen de ecologische meerwaarde. Natuur creëert kansen en opportuniteiten voor iedere bewoner én bezoeker.

GENKENAREN, WELKOM!

Tijdens het natuurfestival staan uiteraard ook de Genkenaren centraal. Want speciaal voor jullie hebben we een extra, groen, programma uitgewerkt, met leuke activiteiten voor jong en oud. Van honingslingeren bij de imker tot workshops in Stiemerhub, van een bezoek aan de eerste Genkse wijngaard tot een wandeling in de klimaatwijk Waterschei. En nog zoveel meer! Ontdek het programma en schrijf je vlug in, het wordt boeiend!

Ontdek alle activiteiten

30/30/30 Natuurlijk!

Zaterdag 30 april 2022 in de natuur!

Iedere Genkenaar kent het concept van 30/30/30. Het welgesmaakte format waarbij stad Genk lokale talenten aan Genkse huiskamers koppelde voor een performance in een intieme setting, is opnieuw van de partij op zaterdag 30 april, zij het in een aangepaste vorm. De artiesten spelen ditmaal niet ín huis, maar in de natuur!

30/30/30 Natuurlijk


Lees ook:

Eind april viert Genk 'stad vol van natuur'