Start je digitaal verhaal

De consument gaat vandaag steeds vaker online op zoek naar aankopen en informatie. Heel wat Genkse ondernemers zijn echter niet, of beperkt, aanwezig op het internet. Een gemiste kans! Daarom steunt stad Genk je met een toelage die jou je zaak helpt digitaliseren: vlot en voordelig. 

Wil je digitaliseren? Kom zeker langs bij de dienst Economie. Als je eerste contactpunt helpen we je graag om de toelage hiervoor te bekomen. Deze kan bijdragen aan de ontwikkeling van digitale tools (bv. afsprakenmodules) of tussenkomen in de kosten van software op huurbasis. Zo kunnen onze handelaars en horeca slimmer inspelen op de verwachtingen van de moderne consument. 

Het economische belang van social media en e-commerce mogen we immers niet onderschatten. Genk gaat mee met z’n tijd! Dit duwtje in de rug kan je vast en zeker helpen. 

Maak dus een afspraak en wie weet financieren wij jouw digitale oplossing.

MAAK EEN AFSPRAAK

Aanvraag

Wil je graag gebruikmaken van deze subsidie? Vul dan het aanvraag formulier in dat je onderaan deze pagina als bijlage vindt. Dien de aanvraag digitaal in via economie@genk.be of per brief aan stad Genk, afdeling Economie, handel & diensten, Stadsplein 1, 3600 Genk. Wij bekijken daarna of je recht hebt op deze ondersteuning en nemen contact met je op.

Goed om weten

De toelage richt zich op onderneming met een fysieke vestiging op Genks grondgebied. Het wordt toegekend voor ofwel een investeringsproject ofwel SaaS (Software as a Service) voor de realisatie van digitale tools zoals een webshop, CRM-systeem etc. 

Opgelet: de digitale toepassingen dienen minstens 3 jaar na afloop van de subsidie nog steeds gebruikt te worden!