Start je digitaal verhaal

De wereld is in sneltempo aan het veranderen. Daar kunnen we niet omheen. Handel via het internet, of e-commerce, is inmiddels zodanig ingeburgerd dat we ons haast geen wereld meer zonder kunnen voorstellen. Tijdens de Covid-19 crisis werd het belang van e-commerce in de huidige maatschappij wederom benadrukt. Bij Vlaamse ondernemingen met minstens 10 werknemers was in de periode 2019-2020 33% van de totale omzet afkomstig van e-commerce. Men verwacht bovendien dat in 2040 95% van de aankopen via het internet gedaan zullen worden.

Toch stellen we vast dat heel wat Genkse ondernemers nog niet of weinig aanwezig zijn op het internet. We begrijpen zeer goed dat inzetten op persoonlijk contact en persoonlijke service van onschatbare waarde is. Helaas worden waardevolle kansen misgelopen om ook online in contact te treden met huidige en potentiële klanten. Daarenboven kan ook niet optimaal tegemoet gekomen worden aan de hedendaagse verwachtingen van de klant.

Maar je staat er niet alleen voor! Om je te ondersteunen bij dit digitaliseringsproces introduceert stad Genk het project “Start je digitaal verhaal”. Deze ondersteuning bestaat uit een toelage om het digitaliseringsproces financieel te faciliteren. Deze toelage kan je helpen bij de ontwikkeling van digitale tools of tussen komen in de kosten indien je bij jouw digitaliseringtraject kiest voor bepaalde types software op huurbasis.

Wil je graag weten welke mogelijkheden het reglement biedt voor jouw onderneming? Het integrale reglement is via onderstaande link consulteerbaar:

GR 23 03 2021 Toelage ter ondersteuning van de digitalisering van de verkoopkanalen van handels- en horecazaken

Wil je een aanvraag indienen? Dat kan via onderstaande formulier :

Aanvraagformuliersubsidiesdigitalisering2021-2024NEW

MAAK EEN AFSPRAAK

Of bel ons op 089/65 36 00.