Start to climb op de indoor klimmuur van SportinGenk Park

Gepubliceerd op donderdag 28 maart 2019 17.25 u.
SportinGenk bundelt heel wat uitdagende sporten in de formule ‘Start to.’ Het aanbod is toegankelijk voor iedereen. Nieuw dit jaar is ‘Start to climb’. Lesgever Jamal vertelt ons aan de gloednieuwe indoor klimmuur van SportinGenk Park waarom deze sport zo fijn is.

Jamal, wat voor goeds doet muurklimmen met een mens?

Jamal: “Met klimmen spreek je elke spier van je lichaam aan. Je verbrandt ook heel wat calorieën. Klimmen is bovendien een work-out voor lichaam én geest. Want naast je conditie en kracht die je naar een hoger level tillen, zorgt klimmen ook voor een betere flexibiliteit en probleemoplossend vermogen.”

Mag je echt een beginner zijn?

Jamal: “Natuurlijk! De lessen zijn laagdrempelig. We starten met de basis en vullen aan waar mogelijk. En ook wie al geklommen heeft, is welkom. Dat is wat de sport zo interessant maakt. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden zodat iedereen een uitdaging heeft.”

Wat als je hoogtevrees hebt, leer je dat overwinnen?

Jamal: “Wij doen ons best om je erover heen te helpen. We komen dit regelmatig tegen in de klimzaal en hebben er dus ervaring mee. Maar je moet zelf ook willen. Je moet ook een beetje moed hebben.”