Starten aan de academie? Probeer het uit!: Uitgesteld tot nader bericht

Gepubliceerd op maandag 24 februari 2020 13.55 u.
Kriebelt het om muziek te maken? Heb je zin om toneel te spelen? Of ben je graag creatief bezig, maar weet je niet goed wat je bij ons kan leren? Kom het gewoon eens uitchecken tijdens de probeerdagen van GA voor Kunst.

SLECHTS ÉÉN ADRES

Zaterdag 28 maart staan de deuren van de academie in het stadhuis van Genk open voor starters, jong en oud. Je kan kennismaken met alle richtingen in Muziek, Woord en Dans en Beeldende Kunst en Media. Wil je bijvoorbeeld een instrument leren bespelen, dan kan je het ook meteen uitproberen of het instrument je ligt. Hoe voelt het instrument aan, is het zwaar en vind ik het geluid wel mooi? Probeer het gewoon! Ook wie wil leren tekenen, dansen, zingen, of animatiefilms maken, is hier aan het juiste adres.

OVER DE STREEP

Jana Samoey kwam naar de probeerdagen in 2019 en dat heeft haar over de streep getrokken “Het is erg fijn dat je hier gewoon kan rondwandelen en alles oppikken over de vakken die je interesseren”, vertelt Jana. “Ik had ooit al toneel gedaan en ik wou de draad terug oppikken. Een van de leerkrachten sprak me aan en vertelde me meer over de optie storytelling. Ik wist niet eens dat je dit kon volgen in de academie”, zegt Jana. “Het is dus dankzij de probeerdagen dat ik nu deze boeiende richting ingeslagen ben. Wij leren hier teksten maken en rechtstreeks overbrengen op een publiek.”

PROEFLESSEN

De probeerdagen dienen eerst en vooral om je keuze te kunnen maken. Stel dat je nog twijfelt tussen 2 instrumenten, dan kan je je meteen aanmelden voor proeflessen. Deze lessen gaan door in de loop van mei en juni. GA voor kunst neemt contact met je op om een datum af te spreken. Helemaal op maat dus!

PROBEERDAGEN op 28 maart

De probeerdagen zijn er voor iedereen die interesse heeft in een opleiding aan de academie. Je krijgt over alle vakken en muziekinstrumenten uitleg. Opleidingen aangeduid in vet kan je ook effectief uitproberen

  • 4 tot 5 jarigen kleuterdans
  • 6 tot 7 jarigen kidsacademie, kunstenbad, dansinitiatie, beeldatelier
  • Vanaf 8 jaar woordatelier, dwarsfluit, hobo, fagot, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone, tenortuba, tuba, gitaar, harp, viool, altviool, cello, contrabas, accordeon, piano, klavecimbel, orgel, slaginstrumenten, elektrische gitaar, basgitaar, zang, draailier, folkviool, saz, diatonische accordeon, Vlaamse doedelzak, danslab, klassieke dans, hedendaagse dans, notenleer, beeldatelier, animatiefilm.
  • Vanaf 12 jaar klassieke dans, hedendaagse dans, beeldatelier, street art, architectuuratelier, digitaal beeldatelier
  • Vanaf 15 jaar woordlab, schrijver
  • Vanaf 18 jaar tekenkunst, schilderkunst, grafiekkunst, studio model, keramiek, Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, textiele beeldende kunst, studio architectuur en ruimte, grafisch ontwerp en illustratie, studio ARK&D, kunstambacht: boekkunst

ZA 28/3 — 10 tot 14 uur
GA voor Kunst, Stadsplein 1 (Stadhuis, ingang Europalaan)
Kijk voor de uren per vak/instrument op www.gavoorkunst.be
T 089 65 39 44 of info@gavoorkunst.be 

Lukt het je niet op 28 maart?
Je kan ook terecht in onze filialen:
Oudsbergen (woe 25/3) en Diepenbeek (vrij 27/3) voor de vakken van muziek & woord.

www.gavoorkunst.be