Steunmaatregelen en subsidies

Steunzone - ontwrichte zone

Omdat Genk ingedeeld is als ontwrichte zone, komen KMO's en grote bedrijven die zich in Genk vestigen in aanmerking voor een extra steunmaatregel (25 % korting bedrijfsvoorheffing gedurende 2 jaar per extra FTE à ca. 2.500 EUR per FTE per jaar). Met de taksshift in 2016 zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze steunmaatregel versoepeld. Deze taksshift zorgt er ook voor dat het interessant is om in een ploegenstelsel te werken. Verder zijn er nog een aantal steunmaatregelen die te maken hebben met tewerkstelling. Een sociaal secretariaat kan je begeleiden in een berekening van de loonkosten.

Subsidiedatabank VLAIO

Een overzicht van alle huidige steunmaatregelen vind je via onderstaande knop.Subsidiedatabank Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen 

De accountmanagers van het VLAIO kunnen je meer info over deze steunmaatregelen verschaffen. Afdeling Economie van stad Genk faciliteert voor jou graag een meeting met deze accountmanagers.

Single Point of Contact - SPOC

Afdeling Economie van de stad Genk fungeert als 'single point of contact' en begeleidt je in de mogelijke vestiging van jouw onderneming in Genk. We kunnen een meeting opzetten met alle diensten van de stad Genk die je nodig hebt om mogelijke vergunningen in orde te krijgen. We brengen je ook in contact met externe diensten die voor jou belangrijk kunnen zijn. Zo verlies jij geen nodeloze tijd aan het opzetten van diverse meetings.

Maak een afspraak

Subsidiereglement m.b.t. commerciële invulling en verfraaiing van handels-, horecapanden en buurtwinkels

Wil je als ondernemer een leegstaand pand invullen, panden samenvoegen of herinrichten? Of wil je je gevel renoveren en verfraaien? Stad Genk helpt je hier graag bij, om samen te komen tot levendige en aantrekkelijke handelskernen. Ook buurtwinkels komen in aanmerking!

Lees meer

De Stadsfabriekjes

Met dit project ondersteunt de stad Genk creatieve, ambachtelijke of onderscheidende ondernemers. Heb je een leuk idee maar weet je niet hoe te starten? Wij begeleiden je met de uitwerking van je creatieve (maak)bedrijf!

Bel voor een afspraak naar 089/ 65 44 17 of stuur een mail naar destadsfabriekjes@genk.be

Lees meer

Start je digitaal verhaal

Wil jij je bedrijf digitaliseren? Stad Genk helpt je graag!

Met een toelage helpen we je financieel in het digitaliseringsproces. Deze toelage kan je helpen bij de ontwikkeling van digitale tools of tussenkomen in de kosten van bepaalde types software op huurbasis.

Lees meer