Stiemerhop Blond

Gepubliceerd op woensdag 9 december 2020 16.11 u.
Vrienden van de Stiemer en Neosleden Jean-Pierre en Paul plukten, in samenspraak met Natuurpunt Genk, wilde hop in de Stiemervallei. Hiermee trokken ze naar Perron Bieren voor het brouwen van Stiemerhop Blond. Het bier is bij hen te koop.

De leden van Neos Genk en Vrienden van de Stiemer, Jean-Pierre Truyen en Paul Bex, ontdekten in 2019 wilde hop in de Stiemervallei. Met een staaltje van de hopbellen trokken ze naar Jasper, brouwer van Perron Bieren. Hij keurde de hop goed en Jean-Pierre en Paul gingen aan het plukken. Met een aanhangwagen vol gingen ze naar de brouwerij, waar Jasper er een heerlijk bier van brouwde. Stiemerhop Blond was geboren.

Het bier werd uitgedeeld aan alle Neosleden ter ere van de 35e verjaardag van de vereniging en viel heel erg in de smaak. Dit was een blijver!

In 2020 gingen ze opnieuw op pad. Het plukken werd hen wat bemoeilijkt door het vele stof dat op de planten achterbleef na werken aan de straat. Uiteraard lieten Paul en Jean-Pierre zich hier niet door weerhouden en brachten terug een hele lading Stiemer hopbellen naar de brouwer. Na een dagje hopbellen plukken kon het brouwen van start gaan. Opnieuw met een goed geslaagd resultaat. Om het Stiemerverhaal wat extra in de verf te zetten, werden etiketten op maat ontworpen.

Ook in 2022 werd Stiemerhop geplukt en Stiemerbier gebrouwen.

Het bier is (na een telefoontje 089/35.12.82) te koop bij Jean-Pierre Truyen in de Vennestraat 254.