Studio 55+: terugblik

Op 21 maart namen Genkse medioren en senioren één dag lang plaats in de cockpit van Radio GRK. Studio 55+ bracht helemaal wat ervan verwacht werd: leuke muziekjes, frisse gesprekken met boeiende Genkenaren en een zak vol gegeerde prijzen.

 

Wat meteen opviel, was de verrassende mix van muzikale evergreens en de beste artiesten van vandaag. Ook voor de keuze van de plaatjes tekenden de medioren en senioren zelf. Zo kon je Wannes Van de Velde horen mijmeren over zijn overbekende lichtjes van de Schelde. Maar ook genieten van Gnarls Barkley en Ed Sheeran. Het was duidelijk dat de opstellers van de playlist een ruim en divers publiek voor ogen hadden.

 

Talkradio

Onder de vele boeiende gasten die zich aan een interview waagden, was onder anderen Pierre Denier, hét clubicoon van KRC. Ook speurder Pierre Kessen en Betty Van Proeyen maakten hun opwachting voor een inspirerende babbel. Helemaal lokaal werd het toen Mariane van de Griekse Frituur het verhaal van haar restaurant deed.

 

Mooie prijzen

De prijsvraag keerde elk uur terug en bestond in een omgekeerd afgespeeld audiofragment. Aan de luisteraars om te achterhalen van wie die stem was en aan de haal te gaan met een gezond verrassingspakket. Aan het einde van de uitzending bleek Michel Follet het juiste antwoord. Tussendoor wist een luisteraar dat vorig jaar 0,17% van de Genkenaren deelnam aan de VeggieChallenge. Zij mocht zich verheugen in een veggiebon van 50 euro.