DOSSIER: T2-campus zoekt talent (m/v) in techniek en technologie

Gepubliceerd op vrijdag 28 september 2018 15.33 u.
“Ik heb al verschillende jobs gehad, van mijnwerker tot ploegbaas. Nu wil ik graag mijn diploma A2 behalen aan de T2-campus en werken in een onderhoudsatelier van machines.” Lees hier waarom Gökan en ander techtalent naar de T2-campus op Thor Park trekken.
1000 JOBS

Technologie verandert onze leefwereld en wordt steeds belangrijker. Nooit waren er zoveel openstaande tech-jobs. De vraag op de arbeidsmarkt is heel groot. Het aantal vacatures stijgt, ook in Limburg waar er op dit moment zo’n 1 000 openstaande tech-jobs zijn.

Kiezen voor techniek en technologie is dus kiezen voor de toekomst. Dat kan sinds september op de T2-campus op Thor Park, amper 4 jaar na de lancering van SALK, het reactiverings- en investeringsplan voor Limburg naar de Fordsluiting.

Bron: VDAB

NIEUWSTE APPARATUUR

Met keuze uit meer dan 350 opleidingen is de Technologie- Talent-campus er voor iedereen die wil bijleren over techniek en technologie. Hier kunnen leerkrachten, studenten en bijscholers ook gebruik maken van de modernste apparatuur.

'LEERSNACKS' 

Technologie evolueert razendsnel en dat vraagt ook een nieuwe aanpak van leren. Het moet leuk zijn, snel, flexibel en op maat. In de T2-campus zal leren dus ook zo werken: je kiest een ‘leersnack’ in de vorm van een korte workshop,training of opleiding, en proeft wat jouw smaak is. Krijg je goesting in méér, dan stap je over naar een langere opleiding.

VOOR IEDEREEN

De T2-campus richt zich tot iedereen: jong of oud en student, werknemer, werkzoekende of ondernemer. En dat is inspirerend. De campus heeft ook een 'broeikas' waar je kan uitzoeken of jouw idee een goede onderneming kan worden.

350 OPLEIDINGEN IN 4 DOMEINEN

Om steeds bij te blijven met de laatste nieuwe ontwikkelingen en technieken, werkt de T2-campus samen met meer dan 100 bedrijven en organisaties. Dit schooljaar is een jaar in volle verhuis, maar op termijn kun je terecht voor meer dan 350 opleidingen in vier domeinen: elektro, IT, nieuwe energie en nieuwe materialen.

HUIS VAN DE TOEKOMST

Zo kun je er bijvoorbeeld leren werken in de ‘fabriek van de toekomst’, die producten volledig op maat van de klant zal kunnen fabriceren. Denk bijvoorbeeld aan schoenen die je zelf kan samenstellen in een webshop. Een ander pareltje is het energie- en demohuis, een levensgroot huis waarin je experimenteert met alle technieken die je in het huis van de toekomst zal vinden.

Meer weten over de T2-campus op Thor Park? Je vindt alle info op hun website.